Kaip kryptingai užimti vaikus vasarą? | Diena.lt

KAIP KRYPTINGAI UŽIMTI VAIKUS VASARĄ?

  • 0

Jau šį savaitgalį, gegužės 25 ir 26 d. Vilniuje bei gegužės 27 d. Kaune vyks unikalus projektas ir vienintelė Lietuvoje būrelių bei užimtumo mugė „Z vaikai“. Čia vyksiantys edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, meninės veiklos, o taip pat ir įėjimas į renginį yra nemokami. Šį kartą renginio organizatoriai pasiruošę pasiūlyti daugiausia veiklų, skirtų vasarai.

„Atėjus vasarai, daugelis džiaugiasi atšilusiu oru ir ilgomis atostogomis, tačiau ne visiems šis etapas būna ramus. Prasidėjus mūsų atostogoms mūsų mažiesiems, tėvai dažnai suka galvą kaip kryptingai užimti savo vaikus kol patiems visą dieną tenka praleisti darbe”, – sako renginio organizatorė Meda Vaitiekūnaitė. 

Trečius metus organizuojamo renginio pagrindinis tikslas – tinkamai ir kryptingai užimti vaikus, suteikti jiems kuo daugiau galimybių ugdyti savo gebėjimus ir siekti svajonių.

„Paprastai „Z vaikai” vyksta rugsėjo pradžioje ir siūlo daugiausiai būrelių, skirtų mokslo metams, tačiau šį kartą kilo idėja dėmesį skirti konkrečiai vasaros užimtumui. Juk tai taip aktualu”, – pabrėžia M. Vaitiekūnaitė.

Renginyje verta sudalyvauti tiems, kas taupo laiką: atvykus į renginį, vienoje vietose galima rasti įvairias veiklas siūlančių dalyvių, su jais pasikonsultuoti ir iš karto užsirašyti į grupes; bei tiems, kurie nori smagiai ir naudingai praleisti dieną kartu su savo vaikais.

Čia bus galima išsirinkti stovyklą, dienos stovyklėlę, sudalyvauti edukacinėse programose, kūrybinėse dirbtuvėse, estafetėse, arba tiesiog įsigyti knygą ar lavinamąjį žaidimą. Renginio metu taip pat lauks šeimų piknikas, scenoje vyks nemokami spektakliai, koncertai ir šokių pasirodymai, bus galima pasimokyti žaisti tenisą, golfa, krepšinį, futbolą, sudalyvauti varžytuvėse ir laimėti prizus.

Renginių „Z vaikai” metu įsikurs Edulandas – robotų šalis, kurioje atgis dinozaurai, ringe grumsis transformeriai, triukus atliks robotai humanoidai ir visa tai atgims vaikų rankose. Čia taip pat bus galima susipažinti su vaikų ir jaunimo verslumo mokykla „Miniboss Business School”, šiaurės šalių ugdymo sistema besiremiančia mokykla „Šiaurės licėjus”, įdomius eksperimentus pristatančiais VDU Botanikos sodu, inovatyvaus švietimo akademija „CodeAcademy Kids”, Vilniaus jojimo klubu, novatoriškais edukaciniais konstruktoriais Japoko, Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centru, visada interaktyvias veiklas siūlančius Robotikos akademija, „Raganiukės” teatru, pirmuoju Lietuvoje kontaktiniu zoologijos sodu „ZOOPARK”, laipiojimo centru „Miegantys drambliai”, Kartlandu, kalbų, meno ir sporto mokyklomis bei daugeliu kitų puikių dalyvių.

Renginyje lauks ir Lietuvos policija, kurie kartu su policijos bičiuliu Amsiumi kvies vaikus į mobilią saugaus eismo mokyklą, vyks kinologų su šunimis pasirodymai, o mažieji galės iš arčiau pamatyti ir atsisėsti ant galingiausių policijos motociklų bei automobilių. Būrelių ir užimtumo mugė „Z vaikai" Vilniuje vyks gegužės 26,27 dienomis, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, o gegužės 27 d. – Nemuno saloje, Kaune.

 

GALERIJA

  • Vilniaus programa
  • Kauno programa
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS