Kas šiemet taps įsimintiniausiu Kauno menininku? | Diena.lt

KAS ŠIEMET TAPS ĮSIMINTINIAUSIU KAUNO MENININKU?

  • 5

Kauno menininkų namų Meno kolegija skelbia Įsimintiniausio 2013 m. Kauno menininko rinkimus. Šiuose rinkimuose pretendentus siūlo patys menininkai, tokiu būdu įvertindami kolegų reikšmingiausius metų darbus ir atkreipdami visuomenės dėmesį į aktyviai ir rezultatyviai dirbančius menininkus.

Įsimintiniausių Kauno menininkų vardai yra įrašomi į Stasio Žirgulio sukurtą skulptūrą „Sparnuotoji kolona“, kurioje puikuojasi 24-ių kultūrai ir Kauno miestui nusipelniusių kūrėjų vardai. Kas bus 25-asis? Šiais metais į šį titulą pretenduoja:

Dovilė Zelčiūtė – rašytoja, už šiais metais išleistą eilėraščių rinkinį „Džuljetos suknelė“, nominuotą 2013-ųjų „Metų knygos“ poezijos rinkimuose ir intensyvią kūrybinę visuomeninę veiklą (Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyrius).

Kazimieras Martinaitis – tautodailininkas kryždirbys, už vaizdinės dailės ir kryždirbystės darbus, pelniusius respublikiniame tautodailės konkurse „Aukso vainikas“ Kauno ture dvi nugalėtojo nominacijas (Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija).

Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė – tapytoja, už surengtas personalines parodas:  tapybos parodą „Pastovūs vaizdai“, piešinių ir tapybos darbų parodą „4Istorijos“, tapybos kūrinių parodas „Naktis ir diena“ bei „Seni žaisliukai“. Už dalyvavimą solidžiose tarptautinėse ir vietinėse grupinėse parodose Lietuvoje bei užsienyje. Už šiuo metu rengiamą tapybos katalogą, kuris taps išsamiu dailininkės pastarųjų metų kūrybinės veiklos rezultatų dokumentu (Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius).

Dalia Kairaitytė – kompozitorė, už aktyvų ir nuoseklų kamerinės muzikos puoselėjimą, 2013 m. sukurtus kūrinius – vokalinį ciklą „Užkalbėjimai“,  „Trys panegirikos pagal Motiejų Kazimierą Sarbievijų“ balsui, fleitai, altui ir klavesinui ir už 2013 m. išleistą autorinę kompaktinę plokštelę „Regėjimai“ (Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyrius).

Algimantas Kančas ir Robertas Antinis – architektas ir skulptorius už sieną „Atodangos“ Kauno muzikiniame teatre (Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius).

Mindaugas Kavaliauskas – fotografas, už  2013 m. surengtas aštuonias personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje, išleistas tris autorines knygas: fotoalbumą  „D., G. Ir kiti“, skirtą paminklo Dariaus ir Girėno statybos laikmečiui, fotoalbumą „Travel'AIR“, parodos „Portrety z Kražiai“ katalogą. Už festivalio "Kaunas Photo" organizavimą bei Lietuvos ir Kauno vardo aukštinimą tarptautiniame kontekste (Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius).

Balsuoti galima iki gruodžio 18 d. interneto svetainėse: www.kmn.lt, www.kamane.lt; Kauno menininkų namų "Facebook" profilyje, elektroniniu paštu kmn@kmn.lt arba adresu – V.Putvinskio g. 56, Kaunas, Kauno menininkų namai.

Meno kolegija, kurią sudaro aktorė Jūratė Onaitytė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, rašytojas Vidmantas Kiaušas, solistas Giedrius Prunskus, fotomenininkas Romualdas Rakauskas, aktorius Dainius Svobonas, tapytojas Gintautas Vaičys, rašytojas Viktoras Rudžianskas ir aktorius Viktoras Valašinas, rinkdama Įsimintiniausią Kauno menininką atsižvelgs į balsavimo rezultatus. Tuo atveju, jei Meno kolegijos narių nuomonės pasiskirstys po lygiai, miestiečių nuomonė bus lemiama.

Įsimintiniausias Kauno menininkas bus paskelbtas gruodžio 20 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Fanas..

Tik už Kančą.

klausimui

Gali pagristi? Ka jis apgavo? O gal tai issilieja apmaudas,kad pats esi nevykelis?

keistai

keistai atrodo sudubliuoti du menininkai - Antinis ir Kancas. Zinomas skulptorius ir skandalingas architektas,nejau ir balsuoti galima uz abu is karto?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS