Kaunas kviečia į 616-ąjį gimtadienį! | Diena.lt

KAUNAS KVIEČIA Į 616-ĄJĮ GIMTADIENĮ!

„Švęsti Kauną!“ – tokiu šūkiu miestas pasitinka savo 616-ąjį gimtadienį! Gegužės 24–26 dienomis suplanuota daug renginių, veiklų ir edukacijų kiekvienam – nuo istorinio Hanzos miesto, riterių turnyrų iki žinomo britų didžėjaus Sigala pasirodymo bei įspūdingo lazerių šou. Ir visa tai – per tris dienas!

Nuo riterių iki Kiemų šventės

„Miesto gimtadienis primena mūsų didingą istoriją. Kaunas – miestas prie vandens, todėl ne veltui pagrindinius renginius planuojame Nemuno ir Neries apsuptyje. Švęsime tris dienas. Pramogomis pasirūpinsime, o kauniečiams belieka atsinešti gerą nuotaiką. Visi renginiai – nemokami“, – kviesdamas į šventę priminė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nuo penktadienio Senamiestyje šurmuliuos Lietuvos amatininkų mugė. Ant prekystalių nuguls autentiški ir tautinio paveldo gaminiai, maisto produktai bei išskirtiniai rankų darbo kūriniai. Savaitgalį Kauno pilies loma virs istoriniu Hanzos miestu. Šventės dalyvius pasitiks viduramžių muzika, žiūrovai galės išmokti to laikmečio šokių.

Spalvingose palapinėse jaunųjų lankytojų lauks įvairios pramogos ir edukacijos, vyks unikali istorikų diskusija, skirta visiems istorijos mylėtojams ir Kauno miesto gerbėjams. Šio renginio metu akademikai aptars Kauno pilies ir miesto svarbą Lietuvos gynybos kontekste. Diskusija bus papildyta įvairiais gyvosios istorijos demonstravimais.

Organizatorių nuotr.

Hanzos mieste vyks ir svarbiausios viduramžių pramogos – riterių turnyrai: kovotojai iš visos Europos žvangins kardais tiek būdami ant žemės, tiek ir raiti. Sekmadienį čia vyks finalinės Kunigaikščio Vaidoto vardo riterių turnyro kovos.

Penktadienį 18 val. Laisvės alėjos atkarpoje nuo Maironio g. iki Nepriklausomybės aikštės startuos tradicinė Kiemų šventė, subursianti prie vieno bendro stalo visus miestiečius ir Kauno svečius.

Šeštadienį jau penktąjį kartą vyks kultūrinis plaukimas Nemunu „Švęskime upę“, kurio pradžia numatyta 10 val. nuo Panemunės paplūdimio. Pabaiga – Santakos parke, Nemuno pakrantėje. Ryte miestą žadins ir motociklų gausmas, nes šiemet šventės programoje suplanuotas ir tradicinis „Bike Show Kaunas 2024“. Visi plieninių žirgų savininkai nuo 11 val. renkasi Rotušės aikštėje į iškilmingą paradą miesto gatvėmis.

Santakos parke – „Vaikystės pieva“

Kauno gimtadienyje dėmesio netrūks ir mažiausiems miesto gyventojams. Kauno Santakos parko Nemuno pakrantėje įsikurs Vaikystės pieva, kurioje bus galima rasti piknikų, žaidimų, muzikos, šokių zonas, čia įsikurs ir batutų parkas.

Vaikai galės susitikti su įvairiais personažais, bus laidomi spalvingi aitvarai, vyks mini futbolo turnyrai, edukacijos, veiks karaokės erdvė ir lauks saldėsiai. Savaitgalį čia bus rodomi trupių „Teatro P“ ir „Labaiteatro“ spektakliai vaikams, mažuosius džiugins ir televizijos laidų „GalvOK“ personažas – Burbulų Dėdė.

Vakarėlis su žinomais atlikėjais

Santakos parke iškils ir Didžioji scena – čia vyks muzikinė šventės programa. Visas tris dienas Kauno erdves užpildys muzikos garsai – įvairaus amžiaus ir skonių melomanams suplanuota daugiau kaip dešimt pasirodymų. Kauno Santakos parko Didžiojoje muzikos scenoje skambės populiarių Lietuvos ir užsienio atlikėjų bei grupių dainos, muzikinės improvizacijos, didžėjų kuriami ritmai.

Penktadienį 22 val. šventę atidarys renginys „Feel The Future“. Tai visiškai naujas Kauno miesto simfoninio orkestro projektas. Jame skambės populiariausi šių laikų elektroninės muzikos hitai iš Avicci, Faithless, Fatboy Slim, Alesso, Martin Garrix ir kitų atlikėjų repertuaro. Solistai – Gabrielė Bukinė, Greta Gretchen

Švedkauskė, Paulius Burba – Multiks, dirigentas – Karolis Variakojis. Kartu vyks įspūdingas lazerių šou, kurio metu bus panaudota beveik 100 skirtingo galingumo lazerių, 30 dūmų mašinų ir kitų specialiųjų efektų.

Šeštadienį nuo 18 val. miestą sveikins pasaulinio garso žvaigždė – pianistas virtuozas Robert Wells (Švedija) su programa „Rhapsody in Rock“. Talentingas muzikantas pasirodys su savo ritmo grupe ir solistais iš Lietuvos ir užsienio. Projektui akompanuos Kauno miesto simfoninis orkestras: solistai – LaGaylia Frazier (JAV), Maria Wells & Vocalettes (Švedija), Sigita Jonynaitė (Lietuva), Povilas Meškėla (Lietuva), dirigentas – Ulf Wadenbrandt (Švedija). Šią geriausių roko klasikos programą jau yra pamatę daugiau kaip 2 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

Organizatorių nuotr.

Ant scenos pasirodys ir lietuviško repo grupė „Proflame“, Evgenya Redko, vienas sparčiausiai kylančių Lietuvos pop muzikos atlikėjų Rokas Yan, elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“. Vakarą užbaigs šokių muzikos žvaigždė Sigala (Didžioji Britanija). Šis didžėjus užima pirmąją vietą Anglijos komercinių radijo stočių grojaraščiuose, jo arsenale – šeši platininiai ir aštuoni auksiniai singlai, 4 mln. parduotų albumų Didžiojoje Britanijoje ir net 8 mln. – visame pasaulyje.

Šeštadienio vakarą virš Santakos išvysime ir kvapą gniaužiantį akrobatinį skrydį, kurį atliks lietuviškos akrobatinio skraidymo komandos „IronWolf Aerobatics” pilotas Igoris Lobanovas, šiemet atstovausiantis Lietuvai Pasaulio aukščiausios „Unlimited” klasės akrobatinio skraidymo Pasaulio čempionate.

Sekmadienį į sceną žengs funk muzikos grupė „Saulės kliošas“, publikos numylėtiniai – grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o šventę vainikuos vieno populiariausių šalies atlikėjų Justino Jaručio pasirodymas.

Visa Kauno gimtadienio nemokamų renginių programa – internete: kaunas.lt.

GALERIJA

  • Kaunas kviečia į 616-ąjį gimtadienį!
  • Kaunas kviečia į 616-ąjį gimtadienį!
  • Kaunas kviečia į 616-ąjį gimtadienį!
  • Kaunas kviečia į 616-ąjį gimtadienį!
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ojoj

Kad tu puikiuotoja po men neverktum yra tokiu prisitaikėliu kuriom ir erkės malonu bet pirmos pradeda ašaroti

onute

Jeigu jau viskas taip šlikštu iki vėmimo darosi valdžioje tai kam tie šitu banditu balius matyt saujalęi konserviniu ir komuniagu Ruskio vagies žmonelė davė 10 000 Jetau 616 ar taip reikia ar skaičiuoti nemokat Tu blaže -uspatskine geriau moterei atiduotum kuria su savo kacapu sužalojai visam gyvenimui

Ojoj

Niurzgos, esat nelaimingi žmogos, jums viskas negerai. Šventė puiki, nuotaikinga. Ačiū!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS