Kaunas Sausio 13-ąją pasitinka įspūdingai apšviestais pastatais ir nuotoliniais renginiais | Diena.lt

KAUNAS SAUSIO 13-ĄJĄ PASITINKA ĮSPŪDINGAI APŠVIESTAIS PASTATAIS IR NUOTOLINIAIS RENGINIAIS

  • 0

Jubiliejinę Laisvės gynejų dieną Kaunas pasitinka trispalve apšviesta Prisikėlimo bazilika, pėsčiųjų tiltu į Nemuno salą ir VI forto kryžių kalneliu, o taip pat ir virtualiais renginiais.

Trečiadienį 12 val. prasidės virtuali atvira istorijos pamoka „Nenugalėta laisvė“, kurią ves istorikas, ekskursijų vadovas ir pedagogas Deimantas Ramanauskas. Transliacija vyks Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos „Facebook paskyroje.

Paskaitos metu jis kvies prisiminti to laikotarpio įvykius ir istorinį kontekstą, aptarti veiksmus vykusius Vilniaus ir Kauno gatvėse, susipažinti su tos nakties žmonių išgyvenimais. Dalyvaus istorinių įvykių liudininkai doc. dr. Jonas Vaičenonis ir istorikas Ovidijus Jurkša. Plačiau apie renginį rasite čia.

Sausio 13 d. 13 val. kviečia „Kauno santaka“ „Atmintis - 1991“ į pirmąjį ciklo „Atviri langai“ projektą, skirtą Laisvės gynėjams.

Langas į audiovizualinio kūrinio premjerą bus atvertas ir laisvai pasiekiamas „Kauno santakos“ „Facebook paskyroje bei YouTube platformoje, pavadinimu „Atviri langai. Atmintis-1991“.

Sausio 13 d. 17 val. nuotoliniu būdu paminėti Laisvės gynėjų dienos 30-metį kviečia ir Kauno miesto muziejus. Kauno istorijos skyriaus muziejininkas dr. Simonas Jazavita per „Zoom“ programą kalbins įvykių dalyvius, ypatingą dėmesį skirdamas kauniečių patirtims šių dramatiškų ir Lietuvos istorijai reikšmingų įvykių metu.

Plačiau apie renginį rasite čia. Prisijungti į renginį galėsite čia (kodas: 271993).

Sausio 13 d. 19 val. visų laukia Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis „Imagine/Įsivaizduok“, skiriamas visiems kovojantiems už savo laisvę. Choreografija Birutės Letukaitės. Spektaklį kviečiame stebėti Kauno šokio teatro „Aura“ „Facebook paskyroje

Jau rašėme, kad Sausio 13-osios išvakarėse Kaune išryškėjo trispalvės. Visoje Laisvės alėjoje iškabinta šimtai vėliavų. Taip pat apšviesti ir kai kurie Kauno pastatai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS