Kaunavilnis mene: pokalbis su dviem Lietuvos miestams skirtos parodos menininkais (vaizdo įrašas) | Diena.lt

KAUNAVILNIS MENE: POKALBIS SU DVIEM LIETUVOS MIESTAMS SKIRTOS PARODOS MENININKAIS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 1

Balandžio 23 dieną Kauno miesto muziejus ir MO muziejus atidarė naują parodą „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“, kurią lydi dviguba renginių programa – Kaune ir Vilniuje. „Kauno diena“ pristato pirmąjį renginį iš ant Pelėdų kalno stovinčios Laikinosios M. K. Čiurlionio dailės galerijos. 

Menininkai, besiformuojantys ir kuriantys vienoje ar kitoje aplinkoje, bando savo darbais apibrėžti santykį su ja. Atveriamoje meno ir kultūros istorijos parodoje bandoma apčiuopti šį santykį.

Kaip gimsta jų kūriniai? Kas šiuos menininkus įkvepia? Kas skatina apsvarstyti savo vietą mieste, vilnietišką, kaunietišką ar jiems nepriskirtiną tapatybę, gamtos ir miesto santykį, istorinę gyvenamosios aplinkos kaitą? Kokį vaidmenį sau miesto erdvėje prisiskiria patys menininkai?

Diskusijoje menininkus Jurgą Juodytę, Daną Aleksą, Antaną Obcarską ir Juliją Račiūnaitę kalbina Kristina Tamelytė, leidyklos „Hubris“ vadovė, Vilniaus dizaino kolegijos meno filosofijos ir medijų etikos dėstytoja.

Kviečiame stebėti pokalbį su menininkais:

 

 

Visa parodos atidarymo Kaune renginių programa ČIA, MOratono programa Vilniuje – ČIA.

Paroda „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis. Parodos institucinis partneris – Lietuvos kultūros taryba. Parodos didieji partneriai: „Švyturys-Utenos alus“ ir „Erudito licėjus“.

Parodos dalies Kaune renginių programos rėmėjai: „Kauno baldai“, „Kaunas Sauce“. Informaciniai rėmėjai: „Kauno diena“, „Kaunas pilnas kultūros“. Partneris – Kauno kolegija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Labai

Įdomu, kas tuos menininkus pokalbiui atrinko?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS