Kaune – galimybė susipažinti su dešimties žymiausių pasaulio impresionistų kūryba | Diena.lt

KAUNE – GALIMYBĖ SUSIPAŽINTI SU DEŠIMTIES ŽYMIAUSIŲ PASAULIO IMPRESIONISTŲ KŪRYBA

  • 7

Spalio 12 dieną Kaune pradeda veikti žymiausių pasaulio impresionistų kūrybą pristatanti paroda – „Pasaulio dailės lobynai: nuo Monė iki van Gogo“, kurioje lankytojai galės pamatyti sertifikuotus originalaus dydžio ir originalia technika (aliejumi ant drobės) pertapytus impresionizmo meistrų darbus.

Tai bus pirmasis VšĮ „Art Central“ projektas, kurios misija – didinti pasaulinio meno paveldo prieinamumą bei padėti kultūrinio ir meninio išsilavinimo neturintiems žmonėms jį geriau suprasti bei pajausti.

„K. Monė, V. van Gogas, P. Sezanas, K. Pisaro – šios pavardės žinomos daugeliui, tačiau jų originalius paveikslus matė retas. Minėti dailininkai ir jų kūriniai yra vieni labiausiai žinomų pasaulyje, o jų poveikis tapybai ir meno istorijai – milžiniškas. Paveikslų originalai eksponuojami visame pasaulyje – Niujorke, Čikagoje, Paryžiuje, Londone, Sankt Peterburge. Norėdami pamatyti juos visus, turėtumėt nukeliauti dešimtis tūkstančių kilometrų, išleisti tūkstančius eurų, o tai daugeliui Lietuvos žmonių yra neįkandama prabanga. Be to, dalis impresionistų kūrinių priklauso privačioms kolekcijoms ir apskritai labai retai parodomi viešai. Sertifikuoti pertapyti darbai yra neišvengiamas kompromisas, jei norime parodyti plačiajai Lietuvos visuomenei, kas yra impresionizmas, žymiausi jo atstovai ir jų kūriniai“, – žada projektų vadovė Agnė Norkutė.

Esame atviri visiems ir kviečiame meną patirti net tuos, kurie niekada negalvojo su tuo susidursiantys.

Eksponuojamų darbų įspūdį sustiprins unikali parodos atmosfera – organizatoriai kvies panirti visu įspūdžiu – vaizduotę žadins kvapo, garso ir šviesos instaliacijos. „Pasitelkę įvairias priemones, sukūrėme tokią parodą, kad lankytojas pajaustų skirtingas paveikslų įkvėptas aplinkas: ankstyvą rytą gamtos apsuptyje, Paryžiaus kavinių ir miesto šurmulį ar muzikos ir šokio sūkurį. Siekiame suteikti laisvę lankytojui pačiam pajausti meną be jokio išankstinio nusistatymo, žinojimo ir suvokti kūrinius natūraliai, savo jėgomis, niekam neteisiant ir nekritikuojant. Esame atviri visiems ir kviečiame meną patirti net tuos, kurie niekada negalvojo su tuo susidursiantys“, – kalba A. Norkutė.

Paroda įsikurs Kaune, verslo centre „Magnum“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eglė

Labai apmaudu, kad mokyklinio lygio piešinukus pompastiškai pristato kaip prisilietima prie impresionizmo. Jei būčiau pametusi 12 eur, mažiau būtu gaila, nei sumokėjus už plagijatu peržiūra. Gėda turetu buti organizatoriams!

Vilnietis

Galėjote interjero dizainere nusisamdyti tai parodai, kad uzpildytu galerija, o ne su tais kažkokiais kvapukais žaisti. silpnai labai.

Arminas

Pripažinsiu, visiškai atsitiktinai atradau apie parodą, paskaičiau komentarus, pasidarė įdomu nueiti į vieta ir įsitikinti ar ten tikrai taip blogai :D blogai. Dar užtaikem, kaip kažkokia kuratorė, galbut is iš straipsnio mergina, su kaimo akcentu kažką apie tuos paveikslus vapejo. Tai nors ir buvo blogai, bet buvo linksma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS