Kaune prasideda tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ | Diena.lt

KAUNE PRASIDEDA TARPTAUTINIS SCENOS MENŲ FESTIVALIS „CONTEMPO“

  • 0

Kauno mieste ir rajone šeštadienį prasideda tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“.

Kaip skelbia organizatoriai, scenos menus pristatys šiuolaikinio šokio, cirko ir teatro inovatoriai iš visos Europos – Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Slovėnijos, Vengrijos, Vokietijos bei Italijos.

Daug dėmesio programoje bus skiriama ir Lietuvos menininkams – „ConTempo“ pristatys penkis Lietuvos kūrėjų spektaklius, tarp kurių – trys premjeros.

Šiais metais festivalis išsiplės per įvairias Kauno miesto ir rajono vietas – pasirodymus žiūrovai galės parkuose, kiemuose, aikštėse, kultūros centruose, Kauno tvirtovės forte.

„Visą Lietuvos programą vienija tai, kad kūrėjai išeina iš komforto zonos, „saugių“ teatro aikštelių ir susiduria su žiūrovu akis į akį, be galimybės pasislėpti užkulisiuose ar užglaistyti tikrus momentus šviesomis ir scenografija. Visi pasirodymai bus pristatyti atvirose ir netradicinėse erdvėse, siekiant su žiūrovais sukurti betarpišką ryšį,“ – sakė programos sudarytoja Gintarė Masteikaitė.

Anot jos, spektakliai kvies prisiminti kūrybiškumo ir žaismingumo galią, akcentuos pasitikėjimo vienas kitu ir rūpinimosi savimi svarbą, iškels ir tokias temas, kaip nemeilė šeimoje, mokykloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS