Kaune pristatoma partizano A. Lukšos 100-osioms gimimo metinėms skirta paroda | Diena.lt

KAUNE PRISTATOMA PARTIZANO A. LUKŠOS 100-OSIOMS GIMIMO METINĖMS SKIRTA PARODA

  • 31

Kaune šeštadienį pristatoma paroda „Laikom frontą“, skirta partizano, politinio kalinio, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečio vadovo Antano Lukšos 100-osioms gimimo metinėms atminti.

Kilnojamąją parodą parengė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojai.

A. Lukša – Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Garbės pirmininkas, Prienų krašto garbės pilietis, legendinio Lietuvos partizano Juozo Lukšos-Daumanto brolis, dimisijos kapitonas.

Parodoje pasakojama Lukšų šeimos istorija, kuri neatsiejama nuo sovietų okupuotos Lietuvos istorijos – visi šeimos nariai įsitraukė į partizaninį karą ir dėl to skaudžiai nukentėjo.

Parodą Kaune bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio 1 dienos.

Planuojama, kad vėliau ši kilnojamoji edukacinė paroda bus eksponuojama Raseinių, Prienų, Kauno rajonuose ir Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

sie partizanai ir polit kaliniai tremtiniai prarado savo

patriotiny lietuvos gyneju ,tautiskumo puoseletoju imidza,tautos pasididziavima jais , kada iskarto po neriklausomybes atgavimo SUKURE BENDRA TS -LKD IR POLIT KALINIU TREMTINIU SAJUNGA , tik ju deka konservat KGB -esnykai isvenge LIUSTRACIJOS ,ir ysitvirtino Teisineje sistemoje , valstybes saugume, FNTT , STT, NSGK, gen.Prokuraturoj ir Kariuomenes auksciausiuose postuose , su KGB -esnyku ir ju pagelba padare perversma [ nuverte Paksa] ir pasodino jankiu CZV statytiny Adamku ,tik ju deka -lietuva buvo INKORPORUOTA Y ES ir NATO PRIESTARAUJANT LIETUVOS KONSTITUCIJAI IR TAUTOS REFERENDUMO REZULTATAMS , TODEL sis Smetoniniu parazitu , buvusiu policaju ir bandiugu-zudiku siukslynas siandiena jau niekam nebeydomus...

Aitvaras

Tikras lietuvis visada gerbs ir puoselės partizanų atminimą tai pavyzdys kaip reikia garbingai nugyventi gyvenimą, o tokias atmatas kaip fašistinės ruskių imperijos ar LGBT politikos formuotojai niekada neras sau vietos mūsų valstybėje.

vatnykai - tikroji pedopartija

juk iškrypėlis putinas labai mėgsta laižyti vaikams pilvukus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS