Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu | Diena.lt

KAUNE TAUTIŠKUMĄ ŽADINANTIS RENGINYS SKATINO ŠOKTI KARTU

Ketvirtadienio vakarą Nepriklausomybės aikštėje KTU tautinio meno ansamblis ,,Nemunas“ miestiečius kvietė į tautinio meno akciją ,,Nuspalvinkime kasdienybę tautiškumu“. Renginyje kartu lietuviškas tradicijas puoselėjo LSMU tautinių šokių ansamblis ,,Ave Vita“, LSMU tautinių šokių kolektyvas ,,Džigūnas“, KTK šokių kolektyvas ,,Pušinėlis“, KK tautinių šokių kolektyvas ,,KauKas“, tautinio meno ansamblis ,,Ratelinis“ ir kiti.

Renginio idėja gimė dar pernai, kai Kauno technologijų universitetas minėjo šimto metų sukaktį. Pasak ,,Nemuno“ meno vadovės Margaritos Tomkevičiūtės, mintis pakviesti Kauno ir kitų aukštųjų mokyklų ansamblius pasiteisino, todėl tradiciją nuspręsta tęsti ir šiemet.

,,Gražia nata atidarėme mokslo metų pradžią ir maloniai pasitinkame į ansamblius sugužėjusius naujokus. Nors jie prisijungė visai neseniai, tačiau šiandien kartu su visais grojo, šoko ir dainavo“, – pažymėjo Margarita.

Nors  Nepriklausomybė aikštėje šokių kolektyvų buvo apstu, ,,Nemuno“ meno vadovė tikino – renginys skirtas visiems. Ir visai nesvarbu, ar koncerto stebėtojai nemoka šokti – vis vien buvo pakviesti į šokių aikštelę.

,,Kvietėme pasilinksminti visus. Mūsų idėja yra apjungti bendruomenę, matyti žmones smagiai leidžiančius laiką“, – kalbėjo ji.

Rositos Šakarnytės nuotr. 

Kaip teigė ,,Nemuno“ narė Beatričė, ši akcija skirta kitus supažindinti su ansamblio veikla.

,,Raginame žmones prisijungti prie mūsų ir iš arčiau pamatyti gyvenimą ,,Nemune““, – sakė studentė.

LSMU tautinių šokių ansamblio ,,Ave Vita“ alumnas Ignas dalinosi, jog tokiems renginiams skirtos tradicinės aplinkos jau pabodo – norisi kažko naujo.

,,Smagu, kad šiandien galėjome šokti tradicinius šokius netradicinėje aplinkoje“, – juokavo vaikinas.

KTK šokių kolektyvo ,,Pušinėlis“ šokėja Toma pasakojo, jog širdyje pasėtas lietuviškas tradicijas norisi tęsti ir toliau.

,,Pradėjau šokti nuo penkerių, todėl siekiu nepamesti tautiškumo jausmo ir eiti šiuo keliu toliau“, – aiškino dalyvė.

M. Tomkevičiūtė šį renginį lygina su liaudiška vakarone ir tikino, jog negalime pamesti savo istorijos.

Rositos Šakarnytės nuotr. 

,,Mes esame lietuviai ir tai yra mumyse. Turime žinoti, kaip šoko, grojo ir dainavo mūsų protėviai bei nuo ko viskas prasidėjo“.

Renginyje sutiktas žiūrovas Remigijus pažymėjo, kad tokį koncerto formatą mato pirmą kartą.

,,Laisvės alėjoje lankausi dažnai, bet tokį renginį stebiu pirmąkart. Labai linksma, kojos pačios juda pagal ritmą“, – juokavo vyras.

Pagal lietuvių liaudies dainas judėjo ne tik suaugę, bet ir vaikai.

,,Man pačiai labai smagu, negaliu nustoti šypsotis. Ką jau kalbėti apie mano mažąją – nuo pat renginio pradžios nenustovi vietoje“, – pasakojo Renata, į renginį atėjusi su dukra Elze.

Tautinio meno akcija ,,Nuspalvinkime kasdienybę tautiškumu“ jau antrus metus iš eilės neleidžia pamiršti lietuviškų tradicijų bei skatina aktyviai jas tęsti ir toliau. 

GALERIJA

  • Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu
  • Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu
  • Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu
  • Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu
  • Kaune tautiškumą žadinantis renginys skatino šokti kartu
Rositos Šakarnytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kultūros vartotojas

O tai yra daugiau negu rimta, daugiau nei galvojame, sapnuojame, išgyvename. Netekti folklorinio šokio meno būtų tiesiog netektis. Aukštai kotiruotina, puoselėtina, praktikuotina.

As

Smagu zydiskai pasokti

natalija

Kauniečia pažiurėki you-tube du pajacus plikagalvius apaksit ankiek lietuvoje veisiasi pusgalviu rodė du Krivicka ir Puteiki dabar du plikagalvius Valinska ir Ramanauska Paklausykit tuos invalidus ligonius ar jie bent supranta ankiek yra šlikštus melagei apsišike iki ausu Tauta vemia nuo ju melagienos Tai gal baig varlinske šuda malti juk matei kaip lužo arena per SELO konserta tai menas o ne AMŽINAS JAU DAUG MERU DURNOS PELĖS PLIURPIMAS AR TO NEVYKĖLIO SVOGUNAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS