Kaune vyks „Kaunas Art Book Fair“: sieks puoselėti meno leidinių kultūrą | Diena.lt

KAUNE VYKS „KAUNAS ART BOOK FAIR“: SIEKS PUOSELĖTI MENO LEIDINIŲ KULTŪRĄ

  • 1

Tarptautinių meno leidinių mugių žemėlapį netrukus papildys ir Lietuvos vardas – jau lapkričio 16-17 dienomis Kauno fotografijos galerija ir šiuolaikinio meno knygynas „Six Chairs Books“ kviečia į pirmą kartą Kaune vyksiančią meno leidinių mugę „Kaunas Art Book Fair“, išimtinai skirtą meno leidinių, albumų, fotografijos knygų, žurnalų, katalogų, nedidelių tiražų ir savileidybos kultūrai puoselėti bei kurti.

„Mintis organizuoti „Kaunas Art Book Fair“ kilo Kauno fotografijos galerijai dalyvaujant meno leidinių mugėse užsienyje, tokiose kaip „New York Art Book Fair“, „LA Art Book Fair“, taip pat kituose, labiau į fotografijos knygas orientuotuose renginiuose Europoje, kurių metu dažniausiai patys kūrėjai pristato savo leidinius“, – apie mugės idėją pasakoja viena jos sumanytojų Viktorija Mašanauskaitė-Rinkšelė.

„Ryšys tarp knygos ir ją atstovaujančio žmogaus tokiame renginyje yra daug artimesnis nei įprastai. Tai suteikia galimybę lankytojui pažinti tiek knygos turinį, tiek jos dizainą iš arčiau. Tarptautinis formatas pasirinktas dėl to, jog neapsiribotume tik Lietuva – siekiame, kad Kaunas ir Lietuva būtų pažymėti pasauliniame meno leidinių mugių žemėlapyje tarp jau minėtų „NY Art Book Fair“, „LA Art Book Fair“, „Warsaw Art Book Fair“ taip pat meno leidinių mugių Londone, Paryžiuje, Berlyne bei kitų miestų visame pasaulyje. Šia iniciatyva siekiame auginti ir puoselėti tiek meno knygų skaitytojų, žiūrovų, tiek leidėjų, kūrėjų bendruomenę Lietuvoje, sukuriant platformą susitikimui ir dialogui su plačiąja visuomene“, – sako ji.

Organizatorių nuotr.

„Kaunas Art Book Fair“ metu Kauno fotografijos galerijoje leidinius pristatys daugiau kaip 20 leidėjų, menininkų ir knygynų, tarp kurių gerai žinomi ir pažįstami vardai: AsurAsura, „Kitokia grafika“, „Humanitas“, „NoRoutine Books“, Inga Navickaitė-Drąsutė, Visvaldas Morkevičius, „Juodas Šuo“, „Six Chairs Books“, Laima Kreivytė, Lietuvos kultūros tyrimų institutas, galerija „Meno parkas“, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, VDA KF Grafikos katedra, Kauno menininkų namai kartu su Kaunas 2022, „Menų zona“, svečiai iš Latvijos „Milda Books“ ir „FK Magazine“ bei kiti. Visą savaitgalį toje pačioje erdvėje lankytojų lauks ir „Steidl“ (Vokietija) leidyklos rinktinių leidinių paroda.

Norintys artimiau susipažinti su meno leidinių kultūra, turės ne tik retą progą apsilankyti vos porai dienų duris atversiančioje exFotostudijoje (Rotušės a. 1.), bet ir dalyvauti edukacinėse veiklose, kurių metu vyks paskaitos, dirbtuvės vaikams, diskusijos, knygų pristatymai, skaitymai bei menininko ir žurnalo „Starship“ (Berlynas) leidėjo filmų programa „Nėra lengva, bet“, – pasakoja moteris.

„Viliamės, kad debiutinis renginys pritrauks ne tik profesionalų bendruomenę, kuri turės galimybę pristatyti naujausius savo kūrinius ir palaikyti esančius bei užmegzti naujus profesinius ryšius su Lietuvos ir regiono knygininkais, tačiau ir visus smalsaujančius bei norinčius sužinoti, kas yra meninė leidyba, kodėl menininkai kuria knygas, kaip ir kur jas platina“, – sako edukacinės programos kuratorė Justina Zubaitė (Six Chairs Books).

„Siekdami supažindinti lankytojus su meninės leidybos istorija ir praktikomis, juos kviečiame į nemokamus ir atvirus edukacinės programos renginius, tarp kurių – menotyrininkės Inesos Brašiškės paskaita apie 1970-ųjų ir 1980-ųjų menines praktikas, išpopuliarinusias šį leidybos formatą, menininko, fotografijos teoretiko Pauliaus Petraičio pasakojimas apie fotografinę leidybą ir jos sklaidą bei daugelis kitų“, – pasakoja moteris.

Renginys atviras ir nemokamas visiems.

GALERIJA

  • Kaune vyks „Kaunas Art Book Fair“: sieks puoselėti meno leidinių kultūrą
  • Kaune vyks „Kaunas Art Book Fair“: sieks puoselėti meno leidinių kultūrą
  • Kaune vyks „Kaunas Art Book Fair“: sieks puoselėti meno leidinių kultūrą
  • Kaune vyks „Kaunas Art Book Fair“: sieks puoselėti meno leidinių kultūrą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bambarabiejus

Sjuperb

SUSIJUSIOS NAUJIENOS