Kauniečiams – nemokama D. Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“ peržiūra | Diena.lt

KAUNIEČIAMS – NEMOKAMA D. ULVYDO FILMO „VALSTYBĖS PASLAPTIS“ PERŽIŪRA

  • 15

Gegužės 15 d. 18 val. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje vyks pirmasis „Pavasario festivalio“ renginys – nemokama filmo „Valstybės paslaptis“ peržiūra ir diskusija su jo režisieriumi Donatu Ulvydu.

Pagrindinė filmo herojė – prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios kadencijos metu kilusios simpatijos ir antipatijos parodė, kad abejingų jai neliko. Kokios buvo įvairių įvykių atomazgos, nepaaiškintos aplinkybės, netipiški sprendimai, politinio gyvenimo detalės, apie kurias net slaptosios žymos nutyli, pasakojama D. Ulvydo filme „Valstybės paslaptis“.

D. Ulvydo darbai skatina ne tik kūrybiškumą, bet ir pilietiškumą.

„Pavasario festivalio šūkis šias metais skelbia, jog esame sukurti kurti, todėl labai džiaugiamės, kad vienas žinomiausių Lietuvos režisierių, kino kūrėjų prisideda prie studentiškos iniciatyvos, – teigia renginio koordinatorė Monika Terzytė. – D. Ulvydo darbai skatina ne tik kūrybiškumą, bet ir pilietiškumą, todėl labai kviečiame visus ateiti, pamatyti filmą ir pabendrauti su jo režisieriumi.“

Gegužės 16 d. VDU Studentų atstovybės organizuojamas „Pavasario festivalis“ persikels į Santakos parką ir Rotušės aikštę. Čia vyks diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, krepšinio 3x3 turnyras, interaktyvios pramogos ir uždarymo koncertas su „Flash Voyage“, „Baltuoju Kiru“ ir Jurgiu Didžiuliu. Daugiau informacijos www.pavasariofestivalis.lt.

GALERIJA

  • Kauniečiams – nemokama D. Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“ peržiūra
  • Kauniečiams – nemokama D. Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“ peržiūra
E. Blaževič / LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vinis

Geras filmas. Tiesiog džiugu , kad esu lietuvis ir mes turim tokią prezidentę. Pati išėjo iš sovietinės pelkės ir išvedė Lietuvą. Drąsi , nesidairo atgal..tiki mūsų ateitim.

SKURDU

jau gana jos issidirbinejimu prisiziurejom iki valiai.Patirti igavo Leningrade studijuodama,pasitobulino perejusi i partija pas Burokeviciu- o cia tai jau ta patirti galejo panaudoti.Slykstu darosi kai pagalvoji,koks musu tautos mentalitetas,kai vyksta rinkimai.Juk visiskai neanalizuojamkas yra kas,kaip jis gales atlikti pareigas,koks jis yra is tikro,o ne isvaizdoje atrodantis.O SLYKSCIAUSI VYKSTA DABAR IR PARODO JOS TIKRAJI VEIDA- GARBETROSKA,BET JI PATI NEPAGALVOJA,KAIP JOS LAIKOTARPIS BUS IVERTINTAS PO 10, 20 IR DAR DAUGIAU METU.

Filmas

Mačiau.. nesamonė... idomu kas finansavo ir kodėl būtent prieš rinkimus stumiamas ir dar butinai Kauniečiams.. tikslas aiškus apveikti žmones.. Šimonytei uždėjo Grybauskaitės švarkelį, ir rodo Grybauskaitės filmus.. kuria sasajas.. juokas ima.. dirba expertai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS