Kauniečių pamilta Kiemų šventė – jau penktadienio vakarą | Diena.lt

KAUNIEČIŲ PAMILTA KIEMŲ ŠVENTĖ – JAU PENKTADIENIO VAKARĄ

  • 6

Penktadienio vakarą Laisvės alėjoje vyks miestiečių pamilta Kiemų šventė, pagrindinę Kauno gatvę paversianti vienu draugišku laimingų žmonių kiemu.

Anot jos organizatorių, miesto tradicija jau tapęs renginys prie vieno didelio stalo susodins kaimynus ir draugus, artimuosius ir visus, norinčius švęsti bendrystę. Tai bus projekto „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos antrojo didžiojo metų renginio „Santaka“ programos dalis. Šiais metais šventė, kaip niekad tarptautinė, joje laukiama net kelių šimtų užsienio svečių ir jų kuriamų pasirodymų.

Kultūrinės šventės programos finaliniu akcentu taps Kauno miesto simfoninio orkestro (vyr. dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) nemokamas koncertas Nepriklausomybės aikštėje, šalia Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios.

M. Plepio nuotr.

Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru, jo vadovo A. Treikausko teigimu, koncerte pasirodys žymi ukrainiečių dirigentė Oksana Madarash bei solistai – sopranas Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk ir tenoras Anatolii Pohrebnyi. Finalinėje vakaro programoje skambės klasikų kūriniai bei ukrainietiški ir lietuviški muzikiniai akcentai.

„O. Madarash yra dirigentė, pedagogė ir nusipelniusi Ukrainos menininkė. Ukrainos nacionalinėje Čaikovskio muzikos akademijoje ji baigė choro dirigavimo, vėliau – simfoninio orkestro dirigavimo studijas. Nuo 2002-ųjų yra Kyjivo nacionalinio akademinio operetės teatro dirigentė-režisierė, taip pat Kyjivo vaikų menų akademijos kamerinio orkestro meno vadovė ir dirigentė. Ji – ir daugelio tarptautinių festivalių bei muzikos konkursų dalyvė. Svarbu pabrėžti, kad Oksana Madarash – viena ryškiausių naujosios šiuolaikinės ukrainiečių dirigavimo mokyklos eros atstovių. Ji natūraliai derina aukštą profesionalumą, savitą dirigavimo stilių, tobulą techniką ir ryškų sceninį artistiškumą“, – koncerto išvakarėse Eltai sakė A. Treikauskas.

GALERIJA

  • Kauniečių pamilta Kiemų šventė – jau penktadienio vakarą
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Julius

Ernestas Marcinkevičius. Eriuk, žinai aš nė Velnio nesupratau, bet tu žeri gerai! Kauno "nelietuviams" ši šventė yra geras įvadas - cementofkė, į šeštadienio hanuką, lahaim Lietuva.

svarbu

...žinoti: kaip nusiteiki, taip gyveni. Švenčių priešininkams - savas pasirinkimas, - sofa, televizorius ir įprastas ritualas - įpilk.

Nuobodoka

Tikėjausi kažko europietiško...tokios kiemo šventės visiškai rusiškos...tik domino trūksta ant stalų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS