Kauno biblioteka kviečia nuotoliniu būdu dalyvauti „Sutemų valandos“ skaityme | Diena.lt

KAUNO BIBLIOTEKA KVIEČIA NUOTOLINIU BŪDU DALYVAUTI „SUTEMŲ VALANDOS“ SKAITYME

Ketvirtadienio vakarą Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos feisbuko puslapyje vyks islandų rašytojos Auður Ava Ólafsdóttir romano „Randai“ skaitymų transliacija. Tekstus skaitys aktorius Dainius Svobonas, juos lydės „Kaunas 3022“ kurti garsovaizdžiai ir vaizdo projekcijos.

19 val. prasidėsiantys „Sutemų valandos“ skaitymai skirti Šiaurės šalių literatūros savaitei.

Pristatydami islandų rašytojos A. A. Ólafsdóttir knygą „Randai“, bibliotekininkai teigia, jog tai – socialrealistinis romanas, persunktas satyros.

Tai – knyga apie žmogų žmonių jūroje, apie kelionę tolyn nuo to, kas artima, prapulties link ir grįžimą atgal. Romane pasakojama apie Jóną Ebeneserį, vidutinio amžiaus islandą, panirusį į neviltį, apimtą slogulio ir praradusį bet kokį gyvenimo džiaugsmą.

Romano pradžioje jis palieka Islandijoje savo tris Gudrunas ir iškeliauja į karo nualintą šalį. Ten ketina baigti gyvenimą. Tačiau mirties ilgesys netikėtai ima nykti. Jónas iš naujo atranda džiaugsmą ir savo gyvenime ima regėti prošvaisčių. Atsikartojantis rando motyvas simbolizuoja žmones, miestus ir kūnus – randuotus, tačiau besitiesiančius, atstatomus, randančius naujų formų.

Kauno V. Kudirkos bibliotekos pranešime sakoma, kad šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitė kviečia pamąstyti apie tai, ką reiškia būti pasaulio piliečiu ir paieškoti savo vietos pasaulyje. O per literatūrą, pasitelkus savo vaizduotę, galima nukeliauti nesuskaičiuojamus kilometrus neiškeliant nė kojos iš namų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS