„Kauno dienos“ portalas tapo teatro scena: „Protesto“ premjera (vaizdo įrašas) | Diena.lt

„KAUNO DIENOS“ PORTALAS TAPO TEATRO SCENA: „PROTESTO“ PREMJERA (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 1

Šiuo sunkiu laiku „Kauno diena“ tiesia ranką kultūros įstaigoms. Ypač tokios pagalbos reikia jauniems menininkams, kuriems pandemija ir karantinas tapo dvigubu išbandymu.

Portalas www.kauno.diena.lt, „Kosmos Theatre“ ir Kauno kamerinis teatras kvietė į precedento neturintį projektą – stebėti virtualiai vyksiančio, aktorių gyvai vaidinamo spektaklio „Protestas“ premjerą.

Spektaklio transliacija vyko balandžio 26 d. 20 val.

(Anti)Utopija „Protestas“ – tai karantino įkvėptas ir jaunosios kartos režisieriaus Žilvino Vingelio su vizualinių eksperimentų teatru „Kosmos Theatre“ inicijuotas eksperimentinis projektas. Spektaklyje analizuojamos teatro ribos, šio meno gebėjimas prisitaikyti prie neįprastų sąlygų, kai nei kūrybos procesas, nei jo rezultatas negali būti realizuotas vienoje geografine dimensija apibrėžiamoje erdvėje, kai viskas – pradedant aktorių fiziniu kontaktu, baigiant įprasta gyva žiūrovų reakcija į scenoje vykstantį veiksmą – yra atskiriama virtualia siena.

Vaizdo įrašas:

 

 

Netradicinio spektaklio aktoriai vaidino tiesiai iš savo namų. Tad autentiška aplinka sustiprino jame keliamus primestos socialinės distancijos, vienatvės temas. „Pradėjome nuo minties, jog karantinas – puikus laikas svajoti utopijas. Pradėjome įsivaizduoti šalį, kurioje šiuo metu pasaulį užgriuvusios negandos neįmanomos. Visgi, kažkuriame utopinės svajonės pragaro rate imi ir pamiršti patį žmogų. Žmogaus dinamiškumai ir neapibrėžta kaita trukdo utopijos tobulumui, verčia ją trauktis, ir priešingai – utopija negebančiam vardan aukštesniųjų idealų savęs apriboti žmogui tampa dar vienu kalėjimu“, – sako Ž.Vingelis.

Ar mes galėtume gyventi pilnavertį gyvenimą be savo kasdienių, kad ir itin menkų ir kartais mus erzinančių emocijų? Ar mes galime būti laimingi pasiaukodami vardan aukštesnio tikslo? Ar izoliacija ir socialinė distancija nedaro mūsų dar jautresniais ir atviresniais? Besąlyginio mokslo progreso ir žmogaus vidinio gyvenimo darna – ar įmanoma tai suderinti? Ar žmogus gali nemylėti? – šiomis ir kitomis temomis svarsto gausi 12 menininkų komanda. Spektaklyje vaidina žinomi aktoriai Šarūnas Banevičius, Vilma Raubaitė, Deividas Breivė, Gytis Laskovas, Saulė Sakalauskaitė, Kamilė Lebedytė.

Specialiai internetiniam spektakliui sukurtos pjesės autorė Goda Simonaitytė, vizualizacijų ir videoprojekcijų dailininkas bei tiesioginės transliacijos režisierius Kornelijus Jaroševičius, spektaklio kompozitorius bei garso dizaineris Andrius Šiurys, spektaklio dailininkė Dovilė Gecaitė, spektaklio vizualas bei Monaksijos valstybės įvaizdis Deividas Breivė, spektaklio prodiuseris Darius Vizbaras, spektaklio režisierius Žilvinas Vingelis. Spektaklio ko-prodiuseriai Kauno miesto kamerinis teatras.

GALERIJA

  • „Kauno dienos“ portalas tapo teatro scena: „Protesto“ premjera <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • „Kauno dienos“ portalas tapo teatro scena: „Protesto“ premjera <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilija

Puikus spektaklis! Tik žavėtis gali šiais jaunuoliais, kurie užsidarymą namuose pavertė tokių aistringu kūrybiniu procesu.Ir rezultatas tikrai džiugina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS