Kauno kino festivalį uždaro prancūzų juodojo humoro komedija | Diena.lt

KAUNO KINO FESTIVALĮ UŽDARO PRANCŪZŲ JUODOJO HUMORO KOMEDIJA

  • 1

Daugiau nei savaitę Kauno kinomanus pačiais geriausiais, daugybę apdovanojimų ir kritikų pripažinimo sulaukusiais filmais džiuginęs Tarptautinis Kauno kino festivalis iškeliauja į kitus miestus ir uždarymo Kaune proga dovanoja nemokamą prancūzų juodosios komedijos „Naktis nuovadoje“ seansą.

Spalio 6 d., sekmadienį, 18 val., Kauno kultūros centre žiūrovai galės išvysti prancūzų režisieriaus Quentino Dupieuxo filmą „Naktis nuovadoje“ (pranc. „Au poste!“), kuriame režisierius be gailesčio iškreipia laiką, realybę ir siužeto logiką.

Katalonų tarptautiniame kino festivalyje apdovanota komedija pasakoja pagrindinio veikėjo Fuguaino istoriją: Fuguainas savo namo kieme randa lavoną ir yra laikomas pagrindiniu įtariamuoju. Viskas pradeda panašėti į tai, kad inspektoriaus Burono ir pono Fuguaino nuovadoje laukia ilga naktis. Kai inspektorius Buronas turi trumpam palikti biurą, saugoti įtariamąjį patiki savo asistentui Phillipe'ui.

Phillipe'ą ištinka nelaimingas, fatališkas atsitikimas. Bijodamas, kad bus apkaltintas ne viena, o dviem žmogžudystėmis, Fuguainas paslepia lavoną. Įvykiai, kurie pradžioje atrodė keistoki, virsta į visišką beprotybę. Atsiskleidžia vis daugiau aplinkybių ir Fuguaino nekaltumas tampa vis labiau kvestionuojamas, kaip ir vis labiau įtartina tampa inspektoriaus kompetencija ir psichikos būklė.

Daugiau informacijos – festivalio tinklapyje kinofestivalis.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Tarptautinis Kauno kino festivalis šiemet vyksta rugsėjo 26 – spalio 6 dienomis Kaune (Kauno kultūros centre, kino centre „Romuva“ ir kino teatre „Cinamon“), spalio 3–6 dienomis Vilniuje, spalio 11–13 dienomis Klaipėdoje ir Šiauliuose, spalio 11 d. Ukmergėje, o spalio 12 d. Marcinkonyse.

GALERIJA

  • Kauno kino festivalį uždaro prancūzų juodojo humoro komedija
Kadras iš filmo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)

Toks šiaip sau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS