Kauno menininkų namai rengia diskusiją internetinėje erdvėje: kviečia kalbėti apie virtualią kultūrą | Diena.lt

KAUNO MENININKŲ NAMAI RENGIA DISKUSIJĄ INTERNETINĖJE ERDVĖJE: KVIEČIA KALBĖTI APIE VIRTUALIĄ KULTŪRĄ

Ketvirtadienį visus kuriančius kultūrą ar ja besidominčius suburs internetu transliuojama diskusija apie kultūros laukui virtualizacijos teikiamas galimybes bei keliamus iššūkius.

Šia tema, anot diskusijos organizatorių – Kauno menininkų namų, diskutuos kultūros operatoriai bei kūrėjai, savo darbe aktyviai taikantys ir analizuojantys įvairias virtualios kultūros formas.

Kauno menininkų namų Kultūros infocentro organizuojamą renginį „Virtuali diskusija apie virtualią kultūrą“ stebėti gyvai bus galima ketvirtadienį nuo 17 val. Kauno menininkų namų „Facebook“ paskyroje.

Dalyvaus: Juozapas Blažiūnas – menotyros mokslų daktaras, Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, Gytis Dovydaitis – naujųjų medijų praktikas, kuratorius, internetinį meną ir interneto studijas tyrinėjantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) doktorantas bei dėstytojas, Julija Reklaitė – rezidencijų ir edukacijos centro „Rupert“ direktorė, buvusi Lietuvos kultūros atašė Italijoje, įvairių publikacijų ir straipsnių autorė, bei Žilvinas Vingelis – teatro režisierius, scenaristas, lektorius, instaliacijų ir performansų autorius.

Diskusiją moderuos VDU doktorantė, skaitmeninės kultūros ir IT muziejų veikloje tyrinėtoja Milda Rutkauskaitė.

Pasak organizatorių, jau beveik metus kultūros laukas išgyvena itin sudėtingą laikotarpį – karantino sąlygos privertė daugelį kultūros institucijų bei organizacijų iš naujo atrasti būdus, kaip pasiekti savo auditorijas ir bendruomenes, surasti tinkamų formatų renginiams bei kitoms iniciatyvoms ir neretu atveju tam buvo pasitelkta virtuali erdvė.

ELTA primena, kad Kauno menininkų namai jau 23-ią kartą organizuoja Įsimintiniausio Kauno miesto menininko ir trečią kartą – Įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos rinkimus. „Virtuali diskusija apie virtualią kultūrą“ yra šiuos rinkimus lydintis renginys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS