Kauno menininkų namai siūlo pažintį su žaidimo filosofijos pagrindais | Diena.lt

KAUNO MENININKŲ NAMAI SIŪLO PAŽINTĮ SU ŽAIDIMO FILOSOFIJOS PAGRINDAIS

Antradienį Kauno menininkų namuose vyksiantį užsiėmimą kūrybinėse žaidimo filosofijos dirbtuvėse ves šiuolaikinio cirko artistė Marija Baranauskaitė.

Ją pristatydami, renginio organizatoriai iš Menininkų namų teigia, kad M. Baranauskaitė yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, o vėliau persikėlusi žinias gilinti svetur: tarptautinėje teatro mokykloje LASSAAD Briuselyje bei prestižinėje Philippe Gaulier klounados ir teatro mokykloje Paryžiuje.

„Klounados pasaulyje būti bėdoje – dovana. Mokysimės būti pralaimėtojais, bandydami suprasti, kaip mėgautis klaidomis, ir kodėl, atverdami savo žmogiškąjį trapumą, galime tapti laisvais tiek scenoje, tiek gyvenime, o žiūrovui – padovanoti gražiausią savęs dalį“, – trumpai užsiėmimą žaidimo filosofijos dirbtuvėse apibūdina garsi cirko artistė.

Per tris valandas užsiėmimo dalyviai, kaip pažymima pranešime, susipažins su žaidimo filosofijos principais bei ieškos atsakymų į klausimus: kodėl bėda yra dovana, kaip mėgautis buvimu ir kuo skiriasi buvimas nuobodžiu „vaistininku“ nuo buvimo patraukliu ir žaismingu artistu?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS