Kauno senjorams ir žmonėms, turintiems negalią, – bibliotekos knygos tiesiai į namus | Diena.lt

KAUNO SENJORAMS IR ŽMONĖMS, TURINTIEMS NEGALIĄ, – BIBLIOTEKOS KNYGOS TIESIAI Į NAMUS

  • 0

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka primena apie teikiamą knygų pristatymo į namus paslaugą ir kviečia ja dar aktyviau naudotis senjorus bei žmones, turinčius judėjimo negalią. Siekdama didinti atvirumą, paslaugų prieinamumą ir dovanoti skaitymo džiaugsmą kuo didesniam skaičiui kauniečių, biblioteka tokiems skaitytojams knygas bekontakčiu būdu pristato tiesiai į namus.

Skaitymas – ne tik pramoga ir puikus būdas leisti karantino laiką namuose, knygos taip pat mažina stresą bei padeda įveikti niūrias nuotaikas, kurių pandemijos metu tikrai netrūksta.

Be to, lauke ir toliau šąlant, auga paslydimų ir traumų tikimybė, tad vyresnio amžiaus žmonėms saugiau likti namuose. Siekdami, kad skaitymo teikiama nauda galėtų naudotis ir tie skaitytojai, kurie iš namų išeiti negali, bibliotekininkai knygas jiems atveža.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga kviečiami naudotis vyresni kaip 70 metų senjorai, žmonės, turintys judėjimo negalią ir laikinai, pavyzdžiui dėl patirtos traumos, judėti negalintys skaitytojai.

Jiems bibliotekos skaitytojo pažymėjimas išduodamas nemokamai, o knygos skolinamos mėnesio laikotarpiui su galimybe šį terminą prasitęsti dar du kartus, jei leidinys nerezervuotas kito vartotojo. Bibliotekos darbuotojai pas tokius skaitytojus užsuka kartą per mėnesį ir bekontakčiu būdu pristato iki septynių knygų. Kartu su jomis visada atkeliauja ir naujausias žurnalo „Kaunas pilnas kultūros“ numeris.

Norintys pasinaudoti Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga, kviečiami kreiptis į Jaunimo, meno ir muzikos skyrių telefonu (8 37) 22 04 61 arba el. paštu jaunimas@kaunas.mvb.lt (darbo dienomis 11–19 val., šeštadieniais 10–16 val.).

GALERIJA

  • Kauno senjorams ir žmonėms, turintiems negalią, – bibliotekos knygos tiesiai į namus
Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS