Kauno viešojoje bibliotekoje – aklas pasimatymas: skaityti kvies nežinant knygos pavadinimo | Diena.lt

KAUNO VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE – AKLAS PASIMATYMAS: SKAITYTI KVIES NEŽINANT KNYGOS PAVADINIMO

  • 0

Kauno apskrities viešoji biblioteka gegužės 7 d. 12–19 val. Vienybės aikštėje miesto gyventojus ir svečius pakvies į didžiausią aklą pasimatymą. Jo metu bibliotekos darbuotojai nesiūlys savo ar kieno nors širdžių, bet vilios pasinerti į smagų, intriguojantį nuotykį, išsirenkant užslaptintų pavadinimų aklo pasimatymo knygas iš 1000 leidinių meninės instaliacijos.

Biblioteka jau porą mėnesių kviečia literatūros mylėtojus įsitraukti į tvarią, pozityvumu, romantika ir mistika dvelkiančią akciją „Aklas pasimatymas su knyga“, dovanojant kadaise skaitytas, įspūdį palikusias, bet jau kuris laikas lentynose dulkančias knygas. Pagrindinė akcijos taisyklė – siunčiant knygą į pasimatymą jokiu būdu neatskleisti jos pavadinimo. Literatūros kūriniai supakuojami į laikraštį, žurnalą ar vyniojamą popierių, taip paslepiant viršelį, o vietoje pavadinimo užrašant trumpą palinkėjimą ar intriguojančią žinutę, kodėl verta išsirinkti ir perskaityti būtent šią knygą. Visi šie leidiniai gegužės 7 d. nuguls meninėje „(iš)instaliacijoje“. Nors vienai dienai organizatoriai pakvies nutolti nuo privalomų, skaitomiausių, geriausių knygų sąrašų ar tendencijų, pasiūlysime paklausti savęs: „O ką skaitytų mano intuicija?“ ir ja aklai pasikliauti.

Atrasti literatūros kūrinius šiuo būdu biblioteka kvietė dar pernai metais. Akcijos dalyviai vieni kitiems padovanojo virš 500 knygų, kurios festivalio „Kauno literatūros savaitė 2021” metu išsibarstė ir netikėtai buvo atrastos įvairiose Kauno kavinėse ir kultūros įstaigose. Šiemet tikimasi sulaukti dvigubo dovanojamų „pasimatymo“ knygų skaičiaus, o renginį sutelkti vienoje vietoje – Vienybės aikštėje – kur žmonės turės galimybę ne tik iš instaliacijos išsirinkti leidinį, bet ir susitikti, galbūt net susipažinti su jį dovanojusiu, padiskutuoti, bei apsilankyti kitose „Kauno literatūros savaitė 2022“ veiklose.

Miestiečiai, norintys tapti didžiausio aklo pasimatymo dalimi, vis dar gali įsitraukti į šią akciją iki gegužės 2 d. atnešdami supakuotas bei asmenine žinute papildytas knygas į Kauno apskrities viešąją biblioteką (K. Donelaičio g. 8) arba į kurią nors bibliotekos draugų vietą, pažymėtą „Aklo pasimatymo su knyga” žemėlapyje. O gegužės 7 d. visi kviečiami atvykti į Vienybės aikštę ir surasti sau skirtą aklą pasimatymą. Akcijos organizatoriai taip pat labai laukia knygų užsienio kalbomis, nes tikimasi renginyje sulaukti ir miesto svečių, atkeliavusių iš svetur. Tokiu atveju prašoma asmeninę žinutę užrašyti anglų kalba arba ta kalba, kuria knyga išleista.

Bibliotekos nuotr.

Akcijos dėžes galite rasti šias adresais:

Kauno „Aušros“ gimnazija (Laisvės al. 95), Kauno Žaliakalnio progimnazija (Širvintų g. 15), VšĮ Palaimintojo Jurgio Matulaičio Montesori mokykla (Rotušės a. 23), Raudondvario gimnazija (Atgimimo g., Raudondvario k.), Kauno r. Domeikavos gimnazija (Bažnyčios g. 3, Domeikava), Šlienavos pagrindinė mokykla (Mokyklos g., Šlienavos k.), Garliavos Juozo Lukšos gimnazija (S. Lozoraičio g. 13, Garliava, VU Kauno fakultetas (Muitinės g. 8), VDU Žemės ūkio akademija (Studentų g. 11), VDU rūmai (V. Putvinskio g. 23), VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetas (S. Daukanto g. 28), VDU Katalikų teologijos fakultetas (Gimnazijos g. 7),Vero Cafe (Vilniaus g. 18, Laisvės al. 95, Laisvės al. 86, Laisvės al. 45), Kauno apskrities moterų krizių centras (Vaidoto g. 115), Kauno arkivyskupijos šeimos centras (Papilio g. 5), SDG konsultacijų kompanija (Draugystės g. 8).

Daugiau informacijos apie vykstančią akciją rasite interneto svetainėje kvb.lt ir bibliotekos Facebook paskyroje.

Aklas pasimatymas su knyga – viena iš Kauno apskrities viešosios bibliotekos projekto „Mistinė pažintis“ veiklų. Šis projektas yra Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 programos dalis.

GALERIJA

  • Kauno viešojoje bibliotekoje – aklas pasimatymas: skaityti kvies nežinant knygos pavadinimo
  • Kauno viešojoje bibliotekoje – aklas pasimatymas: skaityti kvies nežinant knygos pavadinimo
  • Kauno viešojoje bibliotekoje – aklas pasimatymas: skaityti kvies nežinant knygos pavadinimo
  • Kauno viešojoje bibliotekoje – aklas pasimatymas: skaityti kvies nežinant knygos pavadinimo
Bibliotekos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS