„Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda | Diena.lt

„KINO PAVASARIS“ KAUNE: DAUGIAU KAIP 50 FILMŲ, SUSITIKIMAI SU KŪRĖJAIS IR ORIGINALIŲ PLAKATŲ PARODA

Vakar Kaune prasidėjęs Vilniaus miesto kino festivalis „Kino pavasaris“ visus kauniečius kovo 16–26 d. ragina pasiduoti kino šauksmui ir dėl kino teatro svaigulio bei susitikimų su kino kūrėjais į šalį nustumti visus kitus savo planus.

 „Kai šaukia kinas, tu eini“, – sako festivalio rengėjai ir primena kino šventės keliamus efektus, kai po seanso nenori palikti kino salės, į savo grojaraštį įtrauki ir niekaip nenustoji klausyti festivalio dainos ar dėl filmo praleidi „Žalgirio“ rungtynes.

Šiemet „Kino pavasario“ programą, kurioje – daugiau kaip 50 filmų, Kaune bus galima pamatyti dviejuose kino teatruose – „Akropolyje“ esančiame „Forum Cinemas“ ir kino namuose „Romuva“. Pastarajame įsikurs ir festivalio informacijos centras.

Kino plakatų paroda ir savaitgalis, skirtas šeimai

Pirmąjį festivalio šeštadienį, kovo 18 d., „Kino pavasaris“ visus mažuosius kauniečius ir miesto lankytojus kviečia į „Romuvą“, kur bus rodoma žaisminga 6 trumpųjų filmų programa „Vaikams – trumpai“. Ji džiugins ne tik išradinga ir ryškiaspalve animacija, bet ir svarbiomis temomis, kurios įkvėps ne vieną pokalbį su vaikais.

Kadras iš filmo „Titina Šiaurės ašigalyje“. 

Kovo 19–oji bus įsimintina diena visiems, apsilankiusiems Kauno „Akropolyje“. Čia kino teatre „Forum Cinemas“ tėvelių ir jų atžalų lauks pagal tikrą istoriją sukurtas animacinis nuotykių filmas apie kelionę į Šiaurės ašigalį, kurio dėmesio centre – narsi šunytė Titina. Po filmo mažuosius žiūrovus pasitiks personažai, primenantys filme esančius veikėjus, ir palydės į žaidimų bei pramogų erdvę, kur vyks lėktuvėlių dirbtuvės ir laidymo rungtynės, snaigių gaminimas, svajonių užrašymas ir antspaudavimas, žibinto užgesinimo ritualas bei daug nuotaikingų žaidimų ar net galimybė pasidaryti laikinas tatuiruotes.

Dar viena staigmena kovo 16–26 d. lauks kultūros bare „Godo“. Čia ne tik bus galima paragauti specialiai festivaliui sukurtų, filmų pavadinimais pavadintų kokteilių, bet ir pamatyti originalių filmų plakatų –neatsiejamos kino kultūros dalies – parodą. Saldumynų mylėtojai festivalio metu turėtų užsukti į ypatingos atmosferos kavinę ir veganiškų desertų kepyklėlę „Chaika“ – joje „Kino pavasaris“ kvies ragauti festivalio torto.

Gilesnei filmų patirčiai – susitikimai su jų kūrėjais

Pastarąjį dešimtmetį stebint didžiulį Lietuvos kino atgimimą, šiemet „Kino pavasaryje“ ypatingą vietą užima lietuvių kurti filmai – jų bus parodyta net 18, iš kurių – 15 nacionalinių premjerų. Su kai kurių jų – „Mariupolis 2“, „Gyvenimas po mirties“, „Per arti“ ir „9-tas žingsnis“ – kūrybinėmis komandomis žiūrovai Kaune bus kviečiami susitikti specialių seansų metu.

Kadras iš filmo „Mariupolis 2“. 

Kovo 21 d. kino teatre „Forum Cinemas“ žiūrovai galės užduoti klausimus režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis 2“ ko-režisierei Hannai Bilobrovai. Kanų festivalio specialųjį dokumentinio kino prizą pelnęs ir geriausiu dokumentiniu filmu Europos kino apdovanojimuose pripažintas „Mariupolis 2“ yra antrasis M. Kvedaravičiaus filmas apie karo išgyvenimus šiame mieste. Tą patį vakarą kino namuose „Romuva“ vyks susitikimas su lenkų režisieriaus Tomaszo Wińskio ilgametražio debiuto apie santykius ir seksą „Poliamorija“ komanda.

Gilus pokalbis „Romuvoje“ lauks ir kovo 23 d. – čia vyks susitikimas su filosofu  Nerijumi Mileriu, kuris savo dokumentiniame filme „Gyvenimas po mirties“ kartu su su visiems gerai pažįstamais aktoriais Juozu Budraičiu, Rasa Samuolyte, Dainiumi Gavenoniu ir Luku Malinausku, tyrinėja mirtį kino ekrane ir teatro scenoje.

Kovo 24 d. „Romuvoje“ žiūrovai išvys Varšuvos kino festivalyje pirmą kartą pristatytą debiutuojančios režisierės Austėjos Urbaitės dramą „Per arti“, pasakojančią apie tėvystę, įsivaikinimą bei kultūrų skirtumus, o kovo 25 d. – „Cineuropa“ apdovanojimą pelniusį Irmos Pužauskaitės filmą „9-tas žingsnis“, stebintį iš alkoholio liūno lipančio tėvo ir jo dukters santykius. Abiejuose seansuose dalyvaus filmų kūrybinės grupės.

Visa festivalio programa Kaune čia.

Festivalį „Kino pavasaris“ Kauno mieste iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa“ MEDIA ir Kauno miesto savivaldybė.

GALERIJA

  • „Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda
  • „Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda
  • „Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda
  • „Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda
  • „Kino pavasaris“ Kaune: daugiau kaip 50 filmų, susitikimai su kūrėjais ir originalių plakatų paroda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS