Kviečia į kūrybines dirbtuves „Miestas ir vanduo“ | Diena.lt

KVIEČIA Į KŪRYBINES DIRBTUVES „MIESTAS IR VANDUO“

  • 1

Kaunas – vandenų miestas. Netikite? Miestas įsikūręs tarp dviejų didžiųjų Lietuvos upių: rytuose telkšo Kauno marios, o vakaruose – Lampėdžių karjeras. Be to, miesto paviršių išraižę upeliai (didelė dalis jų po žeme), trykšta šaltiniai, Kaune yra bemaž 30 fontanų ir koks šešetas baseinų.

Kauno miesto muziejus bendradarbiaudamas su „200M2“ kviečia tokį mąstymą ir svajones apie vandenų miestus perkelti į projektus. Kauno pilies prieigose vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse visai šeimai kalbėsimės apie miestus, įsikūrusius prie vandens (ežero, upės, marių, jūros, vandenyno), svarstysime, kada vanduo neša miestui gyvybę, o kada pražūtį. Aptarę šiuos klausimus dirbtuvių dalyviai galės patys išbandyti architekto profesiją ir sukurti savo miesto prie vandens, ant vandens ar po vandeniu viziją ir maketą.

Užsiėmimas vyks birželio 1 d. (šeštadienį) 11 val. Pilies skyriuje (Pilies g. 17).

Dalyvavimas užsiėmime – Nemokamas. Užsiėmimo trukmė iki 1,5 val.

Architektūrinės dirbtuvėlės visai šeimai „Miestas ir vanduo“ yra šių metų Lietuvos muziejų kelio programos „Lietuvos kraštovaizdžiai: vandenų kultūrinė atmintis“ dalis. Visa Lietuvos muziejų kelio programa: internetiniame puslapyje ir „Facebook“ paskyroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Chm: „Miestas ir vanduo“ - ta prasme: "Miestas ir krabai"... -?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS