Kviečia į parodų turą su dviračiais ir paspirtukais | Diena.lt

KVIEČIA Į PARODŲ TURĄ SU DVIRAČIAIS IR PASPIRTUKAIS

  • 3

Fotomeno festivalis "Kaunas Photo" mini Europos judumo savaitę ir šiandien, rugsėjo 22 d., kviečia turiningai švęsti Tarptautinę dieną be automobilio dalyvaujant ratuotame ture po festivalio lauko parodas.

Organizatoriai ragina palikti automobilius, griebti dviračius ar paspirtukus ir atriedėti vieniems, su šeima ar su kompanija prie Kauno pilies, kur 17.30 val. prasidės nemokamas ir visiems atviras turas. Riedant 1 val. 30 min. trukmės ir 12 km ilgio nedidelio sudėtingumo maršrutu bus galima aplankytos keturias parodas po atviru dangumi. Turą ves festivalio meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

2021 m. Europos judumo savaitės tema yra "Saugus ir sveikas tvariai judėdamas", kuri buvo pasirinkta paminint sunkumus, kuriuos Europa, kaip ir visas pasaulis, patyrė per COVID-19 pandemiją.

Europos judumo savaitės kulminacija – rugsėjo 22 d. tradiciškai minima Tarptautinė diena be automobilio. Jau ne pirmą kartą prie šio minėjimo prisijungia ir fotomeno festivalio "Kaunas Photo" organizatoriai, skatindami gyventojus aplankyti fotografijų lauko parodas alternatyviomis automobiliams transporto priemonėmis.

Ratuoto turo metu bus aplankytos keturios 18-ojo fotomeno festivalio "Kaunas Photo" fotografijų parodos, įrengtos po atviru dangumi.

Šiųmetis "Kaunas Photo" ratuotas turas prasidės 17.30 val. prie Kauno pilies (priešais A.Jakšto g. 18), pristatant ten eksponuojamą festivalio rengiamo konkurso "Kaunas Photo Star 2021" finalininko Alaino Schroederio iš Belgijos ciklą "Senolės nardytojos". Iš ten turo dalyviai pajudės Santakos link ir Nemuno pakrantėje įrengtu dviračių taku riedės iki Žemųjų Šančių.

Skvere prie A.Juozapavičiaus pr. 57 bus aplankytos dvi parodos: lietuvių fotografo Ado Vasiliausko "Karantino portretai" ir italų fotomenininko Francesco Amorosino "Trečiasis etapas (Paola)", kuri dėl savivaldybės apželdinimo darbų perkeliama į Žemuosius Šančius iš Žaliakalnio funikulieriaus papėdės.

Vėliau visi paupiu grįš į Kauno centrą ir turą užbaigs Vienybės aikštėje aplankydami konkurso "Kaunas Photo Star 2021" nugalėtojos Marnos Clarke (JAV) parodą "Senstant".

18-ojo festivalio "Kaunas Photo" parodas po atviru dangumi taip pat galima apžiūrėti dar trijose Kauno vietose: Draugystės parke (Kovo 11-osios g., prie stotelės "Draugystės parkas") pristatomas Elenos Krukonytės (Lietuva) ciklas "Ankstyvosios Z kartos portretas"; Kalniečių parke (prie Savanorių pr.) – Utos Genilke's (Vokietija) ciklas "2031"; Čečėnijos aikštėje – Caroline Minjolle (Šveicarija) fotoprojektas "Rendez-vous". Festivalio lauko parodos veiks iki spalio 31 d.

Renginys atviras visiems ir nemokamas. Turo metu gali būti fotografuojama ar filmuojama viešinimo tikslais. Visų patogumui ir dėl sklandžios eigos organizatoriai prašo atvykti prie Kauno pilies keliomis minutėmis anksčiau, nei prasidės renginys, turo metu nepamiršti mandagaus važiavimo taisyklių ir kad dviračio žibintai šviestų priekyje bei gale.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

xdfb

Kiekvienas idiotizmas šiandien įvardinamas kaip inovacija...

OHO

Įdomiai gaunasi-nuotraukos stovi ant šaligatvių, tai jas pažiūrėt turėtų būti siūloma pėstiesiems.O gal parodos pėstiesiems bus rengiamos važiuojamoje gatvės dalyje???

EdmundasTulcevičius

O ką , be paspirtuko ar dviračio negalima apsilankyti parodoje , vėl daromas kultas iš daiktų , šį kartą paspirtukai ir dviračiai kaip beje šunys , eco cigaretės , suplyšusios kelnės ir plastikiniai kavos surogato puodeliai - pirmyn į šviesią ateitį .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS