Laukiantiems traukinio – Mitinio Kauno Žvėries pasakos | Diena.lt

LAUKIANTIEMS TRAUKINIO – MITINIO KAUNO ŽVĖRIES PASAKOS

  • 3

Į Kauno geležinkelio stoties peroną atrieda „Mitinio Kauno Žvėries“ traukinys – jis neleis nuobodžiauti laukiantiems savojo traukinio ar tiesiog panorusiems atvykti į pasimatymą su Kauno Žvėrimi. Graffiti piešiniais išpuošti vagonai dieną naktį seks pasakas apie Žvėries nuotykius Kaune iki spalio mėnesio.

Atvykus į Kauno geležinkelio stotį, Kauno Žvėries pasakų traukinys pasitiks take, esančiame netoli automobilių stovėjimo aikštelės.

„Originalioms idėjoms, kurios praturtina keliones traukiniais, visuomet sakome „taip“. Gamtos motyvais puoštą traukinį išlydėjome kursuoti tarp Vilniaus ir Trakų, bet šalia esamos bei senosios neužmirštame ir laikinosios sostinės – Kauno. Kauniečiai ir miesto svečiai, laukdami savo kelionės pradžios, galės įdomiai pakeliauti ir po Mitinio Kauno Žvėries istorijas“, – pasakoja „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Visiems, kurie jau yra skaitę „Kauno Žvėries pasakų knygą“, veikėjai bus matyti ir pažįstami. Priėjus prie traukinio pasigrožėti Pijaus Šematulskio grafičiais, sukurtais pagal Dariaus Petreikio iliustracijas, pasigirs įtraukiančios Ryčio Zemkausko sukurtos ir paties autoriaus įgarsintos istorijos. Jų linijos sujungs Žvėries susitikimus su vaiduokliais, bandymus užkariauti Karalaitę ar draugystę su virėju Vasiliausku.

„Nors jau esu piešęs ant traukinio praeityje, tačiau piešti tokia stilistika, kuomet piešinys yra labai detalus, buvo nauja patirtis. Traukinys nėra lygi siena, tad tokia plotmė reikalauja dar daugiau pastangų. Tikiuosi, kad visiems laukiantiems ir atvykstantiems į Kauno geležinkelio stotį kultūringa Žvėries traukinio stotelė pakels nuotaiką ir praplės akiratį“, – pasakojo alytiškis grafičių meistras Pijus Šematulskis.

Pasakomis prakalbinti traukinius padėjo „Glow Factory“ komanda. Iki šiol į pasimatymus su Žvėrimi jau buvo kviesta Kauno pilyje – čia galima pasiklausyti, kaip knarkia Žvėris, o Kauno tvirtovės I forte, Rokuose, pasitinka Žvėries guolio instaliacija.

„Mitinis Kauno Žvėris“ – tai „Kaunas2022“ programa, kurios metu visi kartu kuriame šiuolaikinę Kauno ir Kauno rajono legendą. Žvėries istorija yra miesto istorija, kuriai pasitelkiamas Mitinis Žvėris – Miesto Saugotojas bei miesto talismanas.

Jau ateinančiais metais „Kaunas 2022“ pasiūlys milžinišką kultūros injekciją Kauno ir Kauno rajono svečiams. Kultūros išvengti nepavyks – renginių vyks daugiau nei metuose yra dienų: daugiau kaip 40 festivalių, daugiau kaip 60 parodų ir prie programos prisijungusios bienalės, per 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų (per šimtas festivalyje „ConTempo“), daugiau nei 250 koncertų – Kaunas ir Kauno rajonas tampa viena didele Europos scena.

GALERIJA

  • Laukiantiems traukinio – Mitinio Kauno Žvėries pasakos
  • Laukiantiems traukinio – Mitinio Kauno Žvėries pasakos
  • Laukiantiems traukinio – Mitinio Kauno Žvėries pasakos
M. Plepio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Patarlė

O sako, kad iš šūdo vaško neišspausi. Gal iš šūdo vaško ir ne, bet pinigų tai tikrai. Tas mitinis žvėris pavyzdys.

apgailetina

Infantiliais dalykais plaunami dideli pinigėliai

tegul

Vilniaus Baziliskas turės ko užkąsti. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS