Liaudies buities muziejus kviečia trumpiausią naktį praleisti ir aušrą pasitikti švenčiant Jonines | Diena.lt

LIAUDIES BUITIES MUZIEJUS KVIEČIA TRUMPIAUSIĄ NAKTĮ PRALEISTI IR AUŠRĄ PASITIKTI ŠVENČIANT JONINES

Tradicijos ir modernybė, folkloras ir elektroninė muzika, laukų gėlės ir spalvoti lazeriai, šviesa ir tamsa, ugnis ir vanduo susipins programoje Joninių šventės, kuri trečiadienio vakarą prasidės maždaug už 20 kilometrų nuo Kauno esančiame Lietuvos liaudies buities muziejuje.

Kuriant darnią ir paslaptingą Joninių nakties atmosferą, šventė Muziejuje prasidės ant kalno Dzūkijos kaime. „Kviesime įsijausti į gamtos virsmą, braidžioti po laukinių gėlių pievas, kupoliauti, pažinti žolynus, pinti vainikėlius, burtis prie Kupolės medžio. Žinoma, pasveikinsime varduvininkus – Jonus, Jones ir Janinas! Visas tradicines linksmybes gyva muzika ir balsais apipins grupė „Aldai“, - žada organizatoriai.

Vėliau šventė persikels prie Klojimo teatro. „Čia kviesime braidyti po užburiančias atmosferas su muzika, kurioje susitinka mūsų senoji ir šiuolaikinė kultūros. Slėpiningoje erdvėje tarp aukštų šnabždančių medžių vyks Joninių garsovaizdžiai – koncertas, kuriame gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro, kūrėjai Girių dvasios, Modestyno, Jausmė ir Tamsaulė. Saulę palydėsime bei naktį pasitiksime su vandeniu ir ugnimi – plukdysime gėlių vainikėlius su žvakelėmis Pravienos upelyje, nuo kalno ridensime degančius ratus, įžiebsime stebules bei didįjį Joninių laužą. Visa tai vainikuos trankūs ir smagūs folkšokiai!“, – Joninių šventės programą pristato muziejus.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Švintant ateis metas sveikinti saulę, tačiau tai įvyks tik per visą naktį pasimėgavus muzika, pašokinėjus per laužą, išbraidžiojus rasotas pievas. Auštanti ryto saulė, pasak Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse pranešimo, bus pasitikta su dainomis.

GALERIJA

  • Liaudies buities muziejus kviečia trumpiausią naktį praleisti ir aušrą pasitikti švenčiant Jonines
  • Liaudies buities muziejus kviečia trumpiausią naktį praleisti ir aušrą pasitikti švenčiant Jonines
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS