Nacionaliniam architektūros institutui vadovaus K. Kuizinas | Diena.lt

NACIONALINIAM ARCHITEKTŪROS INSTITUTUI VADOVAUS K. KUIZINAS

  • 12

Nacionaliniam architektūros institutui (NAI) vadovaus konkursą laimėjęs menotyrininkas Kęstutis Kuizinas.

Kaip antradienį paskelbė Kultūros ministerija, iš konkurse dalyvavusių aštuonių pretendentų jis surinko daugiausiai komisijos balų.

K. Kuizinas yra ilgametis Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) vadovas.

„Vadovaujant K. Kuizinui, ŠMC tapo viena svarbiausių šiuolaikinio meno institucijų Rytų Europoje, padėjusi formuoti tarptautines karjeras keletui kartų Lietuvos menininkų, kuratorių bei menotyrininkų“, – rašoma ministerijos pranešime.

K. Kuizinas šešis kartus buvo atsakingas už Lietuvos nacionalinį paviljoną Tarptautinėje Venecijos meno bienalėje, jo kuruotas menininko Dariaus Mikšio projektas „Už baltos užuolaidos“ apdovanotas specialiu tarptautinės žiuri paminėjimu.

K. Kuizinas organizavo Lietuvos menininkų pristatymus Liverpulio, San Paulo bienalėse, įvairiose tarptautinėse meno mugėse – Frieze Londone, Art Affair Vienoje, organizavo nemažai architektūros parodų.

„Sieksiu, kad institutas taptų globalaus architektūros lauko tyrimų laboratorija, naujausių idėjų pristatymo platforma bei tolesnių procesų Lietuvos architektūroje katalizatoriumi, taip pat vieta, kurioje susitiktų teorija ir praktika, tradicija ir inovacija, vietos kontekstas ir pasaulinės tendencijos, architektūra ir visuomenė“, – ministerijos pranešime cituojamas K. Kuizinas.

NAI vadovas renkamas penkerių metų kadencijai.

Institutas įsteigtas skatinti Lietuvos architektūros meno raidą, pristatyti Lietuvos architektūros meną Lietuvoje ir užsienyje, taip pat užsienio architektūros meno raidos tendencijas Lietuvoje, kaupti, saugoti ir tyrinėti Lietuvos architektūros meno ir architektūros paveldo muziejines vertybes ir dokumentus. 

NAI veiks buvusiame Kauno centriniame pašte, kurio tvarkybos darbų projektai jau rengiami.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Na

Sėkmės būsimam vadovui

?

tai kodel ne tuleikis, karalius ar audejaitis? visi nusipelne kauno zmones.

:)

Ne Dramos teatro kandidatas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS