Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą | Diena.lt

NAUJAS STALO ŽAIDIMAS KVIEČIA SUKURTI SĖKMINGĄ KINO TEATRĄ

Pirmasis Lietuvoje stalo žaidimas apie kino teatrus – jau realybė. Kauno kino centras „Romuva“ kartu su dviem kino teatrais iš Kroatijos – Kino Valli ir Kino Gaj, sukūrė stalo žaidimą „Žaidžiame kiną“, kviečiantį nusikelti į magišką ir užburiantį kino pasaulį. Žaidimas leis pažinti europietiškus kino teatrus ir išbandyti save kino teatro direktoriaus pozicijoje.

Žaidimas buvo sukurtas bendradarbiaujant su leidykla „Terra Publica“, kuri turi didelę patirtį stalo žaidimų kūrime. Kauno kino centro „Romuva“ direktorės pavaduotoja Indrė Maleckė džiaugėsi sėkminga patirtimi: „Nuo pačių pirmų susitikimų su „Terra Publika“ vystėsi pasitikėjimu ir bendro tikslo siekimu grįsti santykiai. Tikriausiai dėl to, jog tik pasidalinus idėja jų akys lygiai taip pat užsidegė kaip mūsų ir supratome, jog mūsų laukia labai įdomus procesas. Labai džiaugiamės šia partneryste ir kartu pasiektu rezultatu“.

Mesdami kauliuką žaidėjai stengiasi suorganizuoti kuo daugiau įvairių renginių, edukacinių veiklų ar festivalių, vis gerindami savo kino teatro erdves. Unikalus žaidimas buvo sukurtas siekiant supažindinti kino mylėtojus su dažnai nematoma kino teatrų puse, kurioje laukia ne tik dideli džiaugsmai, bet kartais tyko ir nenumatyti iššūkiai – sugedusi garso sistema, susirgę darbuotojai, netikėtai suplyšęs ekranas ar laiku neatkeliavusi filmo kopija. „Juokinga tai, jog visi netikėtumo kortos blogieji įvykiai buvo sugalvoti remiantis pačių realia patirtimi. Mes kaip žaidėjai šių kortų nebijome, nes jau žinome, kad viską galima išspręsti ir tęsti kelionę pirmyn“, – dalijosi I. Maleckė.

Žaidime ištraukusieji kortą gali būti ir apdovanoti – jų gali laukti prasidėjusio kino festivalio, avangardo kūrėjo norinčio suorganizuoti renginį ar tiesiog nusišypsojusios deivės Sėkmės laimėjimai. Edukacinių programų vadovė Gailė Janulevičė dalijosi darbo kino teatre specifika: „Siekėme su kino mylėtojais pasidalinti džiaugsmais, kuriais gyvename. Kino teatro darbuotojų kasdienybė yra itin dinamiška – nuolat besikeičiantys filmai, renginiai ir žiūrovai. Galime pasidžiaugti, kad realybėje sėkmingų kortelių būna gerokai dažniau nei nesėkmingų“.

Įtraukiantis resursų valdymo žaidimas leis susipažinti su įvairiais Europos kino teatrais, jų veikla, iššūkiais ir džiaugsmais. Šis žaidimas skirtas vyresniems nei 12 metų žaidėjams ir yra išleistas dvejomis kalbomis – lietuvių ir kroatų. Stalo žaidimą galima įsigyti Kauno kino centro „Romuva“ kasoje.

Žaidimas „Žaidžiame kiną“ yra dalis projekto „Žaidžiame kiną“, kurį vykdo Kauno kino centras „Romuva“ kartu su partneriais Kino Valli ir Kino Gaj. Projektas finansuojamas fono „Collaborate to Innovate“ (Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“) lėšomis.

GALERIJA

  • Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą
  • Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą
  • Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą
  • Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą
  • Naujas stalo žaidimas kviečia sukurti sėkmingą kino teatrą
M. Plepio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rašytojui

Doleris valdo ne rublis

buvo , rašytojas , ...........

.... atsiprasom , rašytojas ir "režisierius" ......... o kas rytoj - "stalo žaidimai" su darzelinukas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS