Nedidelė Braziūkų bendruomenė stipri savo vienybe | Diena.lt

NEDIDELĖ BRAZIŪKŲ BENDRUOMENĖ STIPRI SAVO VIENYBE

  • 3

Miškų laukymėse išsibarstęs nedidelis Braziūkų kaimelis rugsėjo 10 d. sulaukė išskirtinio dėmesio: į Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčios 90-mečio minėjimą atvyko Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila su būriu kunigų, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su komandos nariais, visas būrys žinomų artistų, atlikėjų.

1932 m. statyta liaudiškos stilistikos medinė bažnytėlė svečius pasitiko atsinaujinusi, kvepianti dažais ir vašku. Klebonas Andrius Vaitkūnas džiaugėsi, kad prie gražių pokyčių daug prisidėjo vyskupija, Kauno rajono savivaldybė, o svarbiausia – vietos gyventojai, kurie nuoširdžiai dirbo ir stengėsi, kad rezultatas būtų džiuginantis.

Pokyčių šioje parapijoje vyko ir anksčiau. Zapyškio seniūnijos Kuro seniūnaitis Laimas Šileika, pasitelkęs kitus bendruomenės narius, sutvarkė apleistas senąsias Kuro ir Braziūkų kaimo kapinaites, apjuosė jas tvora, pastatė medinį kryžių.

Kauno rajono savivaldybė irgi neliko nuošalyje: išasfaltavo į bažnyčią vedantį kelią, skyrė lėšų bažnyčiai remontuoti.

„Graži yra kasdienybė, kuri statoma ant tikrų vertybių pamato. Esate pavyzdys, kaip iš tiesų turi gyventi bendruomenė: susitelkę, padėdami vieni kitiems“, – kalbėjo meras. Jis pasidžiaugė, kad Braziūkuose gyventojų skaičius jau perkopė 100. Vieni jų yra senbuviai, kiti, vaizdingoje vietovėje nusipirkę sodybas miestiečiai, atvyksta dažniausiai savaitgaliais.

Šiltų žodžių Braziūkams ir vietos bendruomenei negailėjo šią vietą poilsiui pasirinkęs ir renginį vedęs Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Šv.Mišias aukojęs vyskupas Rimantas Norvila dėkojo visiems už gražią bendrystę ir pažadėjo Braziūkuose lankytis dažniau.

Po medinės bažnyčios skliautais skambėjo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios vyrų kvarteto balsai, operos solistų Mindaugo Jankausko ir Ritos Preikšaitės atliekamos religinės giesmės ir patriotinės dainos, jiems akompanavo pianistė Rūta Blaškytė.

Pasibaigus religinėms apeigoms visi išėjo į kiemą, kuriame, skambant kapelai, vaišinosi gardžia koše, sūriais, dešromis ir kitokiomis vietos ūkininkų gėrybėmis.

GALERIJA

  • Atnaujinta: 1932 m. statyta liaudiškos stilistikos medinė bažnytėlė svečius ir vietos gyventojus pasitiko kvepianti dažais ir vašku.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Braziūkai nuo neatmenamų laikų garsejo savo"braziūkine". Net vokiečių kareiviai, 1941 m.užėmę Ežerėlį, atvažiavo jau jos prisilakę.....

Anonimas

Pajuokausiu; diskriminacija !!! --vien tik vyrai,o kur MOTERYS?

Nesuprantu vieno yra altorius

kam tas stalas?jokio dvasingumo ne misios o sou,pas ortodoksus altorius,protestantai ir tie ne visi stalus stato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS