Pakalbino smuikus ir violončeles | Diena.lt

PAKALBINO SMUIKUS IR VIOLONČELES

Į Juozo Naujalio muzikos gimnazijos didžiąją salę penkioliktąjį kartą sugužėję iš visos Lietuvos ARCO festivalio dalyviai suteikė šiam tradiciniam renginiui artėjančių didžiųjų metų švenčių žavesio ir stebino gebėjimais muzikuojant.

"Festivalyje dalyvavo jaunieji muzikantai iš aštuoniolikos Lietuvos muzikos ir meno mokyklų. Net 35 muzikos pedagogai turėjo galimybę parodyti savo auklėtinių gebėjimus mūsiškėje scenoje, išgražėjusioje po atnaujinimo. Džiugu ir tai, kad į mūsų festivalį atvažiuojama dėl čia karaliaujančios draugiškos konkurso aplinkos, dėl malonumo čia muzikuoti. Tad dėsninga, kad į festivalį atvyko tiek daug gabių vaikų, kurie yra tikras mūsų šalies turtas", – kalbėjo festivalio organizatorė ir siela mokytoja smuikininkė Laima Bliujienė.

Jaunųjų muzikantų pasirodymą įdėmiai stebėjo komisija. Jos sprendimu festivalio laureatais tapo net septyniolika jo dalyvių iš Jonavos, Jurbarko, Panevėžio, Kėdainių, Tauragės, Birštono, Utenos, Alytaus, Prienų, Marijampolės, Kauno muzikos ir meno mokyklų. Fortūna ir komisija šiemet šypsojosi Ukmergės miesto meno mokyklos violončelininkui Jokūbui Burneikiui ir mažajai smuikininkei iš Tauragės Agnei Gečaitei – jie tapo "Grand Prix" laimėtojais.

Buvusio ilgamečio J.Naujalio muzikos gimnazijos pedagogo smuikininko Vlado Varčiko (1915–2008) premija, kuri suteikiama mokytojui už puikius pasiekimus ir kūrybinę veiklą, šiemet komisijos vienbalsiai paskirta Ukmergės meno mokyklos mokytojai Virginijai Marijai Mažeikienei už nenuilstamą ilgametį darbą ir puikius rezultatus, ugdant mažuosius violončelininkus. L.Bliujienė dėkoja buvusiems V.Varčiko mokiniams Linui Adomaičiui, Vilijai Vitkutei, Kristijonui Venslovai už visapusišką paramą garbaus pedagogo ir smuikininko fondui.

Išvažiuodami festivalio dalyviai linkėjo jo organizatoriams, o ypač J.Naujalio muzikos gimnazijos pedagogėms Akvilei Brazauskienei ir Ramunei Jarockai, sėkmės ir išreiškė viltį dalyvauti kitame ARCO konkurse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS