Pakalbinti išmaniuoju telefonu jau galima ir zoologijos sodo gyvūnus | Diena.lt

PAKALBINTI IŠMANIUOJU TELEFONU JAU GALIMA IR ZOOLOGIJOS SODO GYVŪNUS

  • 5

Kaune, greta Ąžuolyno, įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo lankytojai, norintys geriau pažinti unikalų gyvūnijos pasaulį, gali dalyvauti interaktyviame edukaciniame projekte „Prakalbink zoologijos sodo gyvūnus“.

Sodo lankytojams pranešama, kad savo išmaniaisiais telefonais, nuskenavę specialų QR kodą, jie atsidurs „Facebook“ „Messenger“ programėlėje, kur „pokalbį“ pradės žirafos, raganosės iguanos, arktiniai vilkai ir baltosios pelėdos. Ir tuomet bus galima pasiaiškinti, pavyzdžiui, kodėl žirafų toks ilgas kaklas, o pelėdos galvas gali pasukti net 270 laipsnių kampu, kuo minta raganosės iguanos ir kiek kilometrų per dieną gali nubėgti nenuilstantys arktiniai vilkai.

„Sulaukę siūlymo dėl galimybės lankytojams „prakalbinti“ zoologijos sodo gyvūnus, susimąstėme, kaip tai padaryti įdomiai bei interaktyviai. MB „Colifa“ pristačius demonstracinę versiją su ruoniu Kajumi, likome sužavėti informacijos pateikimo forma ir paprastu naudojimo būdu. Pokalbiai su gyvūnais vyksta tiesiog „Facebook“ „Messenger“ programėlėje. Juk „Facebook“ ir „Messenger“ tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi, per šias programas bendraujame su artimaisiais, o nuo šiol, lankantis pas mus, jau galima bendrauti ir su gyvūnais“, – džiaugėsi Lietuvos zoologijos sodo Komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Lina Gediminė.

MB „Colifa“ direktorė Evelina Čiurlionė prasitarė, kad ir jai, vaikštinėjant su šeima Lietuvos zoologijos sode, kilo noras daugiau sužinoti apie gyvūnus, ne tik moksliškai, bet ir paprasta „žmogiškąja“ kalba.

„Kadangi mūsų įmonė kuria susirašinėjimo robotus – chatbot ir panaudodami šią technologiją jau „prakalbinome“ automobilius, pagalvojau, o kodėl nebūtų galima „prakalbinti“ ir gyvūnų? Tam panaudojome chatbot – susirašinėjimo robotą, susietą su „Facebook“ „Messenger“ programėle. Bendravimas su gyvūnu prasideda tada, kai lankytojas, priėjęs prie gyvūno voljero, nuskenuoja ant specialios lentelės esantį QR kodą. Pokalbis per „Messenger“ programėlę prasideda paspaudus „Pradėti“ (angl. „Get started“) mygtuką“, – apie edukacinio projekto idėją pasakojo MB „Colifa“ vadovė.

Sodo darbuotojų ir lankytojų džiaugsmui MB „Colifa“ šį projektą nusprendė įgyvendinti iš savo finansinių resursų, dovanodama interaktyvų gyvūnų pažinimo džiaugsmą, ir tai tęsis net iki spalio pabaigos.

Pažymėtina, kad visi gyvūnus kalbinantys jų mylėtojai kiekvieną savaitę turės galimybę laimėti ir firmos „Kaunakiemio pramogos“ įsteigtus prizus – kvietimus į „Rio areną“, „Vilko kartodromą“, „KA-RINGAS lazerių erdves“ bei „DP60 pabėgimo kambarį“. Per 14 projekto savaičių, pagal Lietuvos zoologijos sodo pranešimą, burtų keliu bus išrinkti 56 gyvūnus kalbinę lankytojai, kuriems ir atiteks kvietimai į minėtas pramogų erdves.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Su žmogumi jau kalbėtis negalima - tie psich.grifai nepatenkinti kad taip iš jų ikrą nuo duonos atiminėjam.

Džabas

Facebook amžiaus limitas yra nuo 13 metų. Gaila, kad taip arba diskriminuojami vaikai iki 13 metų, arba taip gundoma pažeidinėti taisykles.

Rachael Seymour

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS