Parodoje ant tvoros – apie šiuolaikines technologijas ir žmonijos ateitį | Diena.lt

PARODOJE ANT TVOROS – APIE ŠIUOLAIKINES TECHNOLOGIJAS IR ŽMONIJOS ATEITĮ

  • 3

Buvusio prekybos centro "Merkurijus" statybvietės tvorą papuošė Kauno technologijos universiteto (KTU) inicijuota paroda, nurodanti kitą žmonijos evoliucijos laiptelį – technologijas.

Originalias Ramunės Barkauskaitės vizualizacijas papildo Lietuvos mokslininkų, išradėjų, filosofų, menininkų ir studentų citatos, kuriose jie kalba apie žmonijos laukiančią ateitį.

"Žmoniją į priekį visada vedė smalsumas ir siekis atrasti. Svajonės apie trumpesnį kelią į Indiją, troškimas atsiplėšti nuo Žemės paviršiaus, noras pasiekti kitas planetas... Drąsa svajoti ir ambicingas siekis kurti atveria nepaprastas ateities perspektyvas", – teigia parodos rengėjai.

Pasak jų, paroda nurodo kitą evoliucijos laiptelį – technologijas. Ant jo jau žengiame, gal kartais nė patys nepastebėdami.

"Šiandien Pramonės 4.0 idėjos ir fantazijos apie dirbtinio intelekto valdomus miestus jau virsta realybe: nanomedžiagos pamažu keičia įprastus metalus, 3D spausdintuvai atveria neregėtas galimybes gamybai, buities daiktus jau galima sujungti internetu ir valdyti išmaniaisiais telefonais, o kosmoso kolonizavimas nebeskamba kaip istorija iš mokslinės fantastikos", – pastebi rengėjai

"Ši paroda, kaip ir daugelis kitų šios universiteto tematikos akcentų, pasklidusių po miestą, – noras žaismingai paprovokuoti praeivius, atkreipti dėmesį į šiuolaikines technologijas – dirbtinį intelektą, robotiką, Pramonės 4.0 revoliuciją, mašinų mokymąsi. Šios sritys, kuriose persilieja "kietieji" ir "minkštieji" mokslai, yra ilgalaikė strateginė mūsų universiteto studijų ir mokslo vystymo kryptis", – sako KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Šarūnas Bulota.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tik nereikia

kitu laikytis idiotais - visa si "paroda" tai uzslepta reklama ir daugiau nieko :)))

Laura

Šiaip tai žiauriai geras fonas selfint

ALGIS

BUVO TOKS POSMAS ''ŽEMAITĖ JULIJA PRO TVORĄ SIŪLIJA , O PETRAS CVITKA IŠKIŠO B......... , LABAI GERA VIETA PARODAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS