„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą | Diena.lt

„PAŽAISLIO LIEPŲ ALĖJOS VAKARAI“ PRISTATO SPALVINGĄ MUZIKINĘ PROGRAMĄ

  • 2

Šią vasarą, nors ir vėliau pradedantis septintąjį sezoną, koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ žada nenuvilti kauniečių ir visų geros muzikos mylėtojų, ir pristato naujus, dar negirdėtus muzikinius projektus bei kviečia pasiklausyti žiūrovų pamėgtų atlikėjų. Nuo liepos pradžios iki pat rugsėjo, unikalioje erdvėje su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį, vyks įsimintini susitikimai su ryškiausiais Lietuvos scenos atstovais. Koncertų ciklo organizatoriai – geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ ir svetingumo kompleksas „Monte pacis“ pažada, jog ši vasara bus skambi ir kupina gerų emocijų.

Liepos 1 d. siautulingą pasirodymą surengs žiūrovų itin mėgiama grupė ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS. Laužantys muzikos stereotipus scenos padūkėliai Martynas (vokalas, gitara), Juozas (vokalas, smuikas), Danielius (bosinė gitara), Antanas (trimitas), Karolis (būgnai) ir Tautvydas (akordeonas) išjudins atėjusius su savo sprogstamąja energija ir dovanos geriausias, žinomiausias ir naujausias dainas.

Liepos 8 d. neįprastu laiku – 22 val. – į šviesų ir teatro magijos vakarą pakvies žinomas aktorius, atlikėjas ANDRIUS KANIAVA. Išskirtinis, teatralizuotas pasirodymas „Naktis teatre“, jau sulaukęs labai palankių žiūrovų įvertinimų, pirmą kartą suskambės Pažaislyje. „Tai muzika ir dainos, su kuriomis susidūriau pats. Tai nemažas laiko tarpas –beveik ketvirtis amžiaus – nuo gyvenimo „Aukštyn kojom“ iki „Brėmeno muzikantų“ ir „Vogtų dainų“. Tai muzika, kurią, būdamas vaikas, jaunuolis, studentas, klausiau sėdėdamas ant Teatro laiptų ir mačiau joje save“, – dalinasi A. Kaniava. Scenoje jam talkins ištikimi bendražygiai: Sigitas Mickis (klavišiniai), Tadas Dešukas (smuikas), Darius Miniotas (būgnai), Gintarė Baerytė (pritariamasis vokalas).

Liepos 15 d. – dar viena fantastiška muzikinė premjera. Švenčiantys savo sceninės veiklos 35-metį legendinis estrados duetas iš Kauno ORESTAS IR DŽILDA VAIGAUSKAI pakvies į muzikinį šou „Legendinės legendos“, kuriame skambės auksinės lietuviškos estrados melodijos ir bus atskleistos paslaptys iš asmeninio garsios poros gyvenimo. „Ir atskleisime tai papasakodami tikrus faktus iš pirmų lūpų, todėl nepasitikėkite kitų nuomone – ateikite pasižiūrėti patys“, – kviečia legendinis Orestas. „Tėveli, pamiršai paminėti, kad mes patys ir atliksime visas tas dainas, kartu su gyvo garso grupe. Vien tik gyvi balsai, jokių minusų, vien tik pliusai“, – papildo jį legendinė Džilda. Tikėtina, jog koncerte pasirodys ir legendinės poros prodiuseriai Ineta Stasiulytė ir Aistis Mickevičius.

Liepos 16 d. į Pažaislio liepų alėją kviečiami visi romantikai. Jaukioje aplinkoje, po žydinčiomis liepomis pirmą kartą bus surengtas poezijos ir muzikos vakaras. Valstybinio Jaunimo teatro aktoriai, puikiai pažįstami iš vaidmenų teatre, kine ir televizijoje – ANDRIUS BIALOBŽESKIS IR GIEDRIUS ARBAČIAUSKAS – pristatys bendrą programą „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“ pagal Henriko Radausko kūrybą.

Liepos 29 d. pasiklausyti populiariausių dainų pakvies atlikėja RŪTA ŠČIOGOLEVAITĖ ir pianistas PAULIUS ZDANAVIČIUS. Šis duetas kartu koncertuoja jau daugiau nei dešimt metų ir visuomet sulaukia didelio publikos dėmesio. Per tuos metus scenos partneriai sukaupė didelį repertuarą, o šį kartą klausytojams padovanos gražiausius kūrinius iš skirtingų koncertinių programų. Vakaro metu skambės džiazas, klasika, miuziklų melodijos, autoriniai kūriniai ir pasauliniai hitai. „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“ duetas koncertuos pirmą kartą.

Rugpjūčio 5 d. „Pažaislio liepų alėjos vakarų“ lankytojų itin mėgiamas scenos vilkas ČESLOVAS GABALIS kartu su grupe PELENAI primins geriausias roko legendos Rodo Stewarto dainas. Nepriekaištingas muzikos atlikimas bei unikalus, ausį glostantis Č. Gabalio balso tembras leis kiekvienam klausytojui pasijusti lyg tikrame R. Stewarto koncerte. Ne vienas iš buvusių šio projekto klausytojų yra sakęs: jei užsimerki, giliai pasineri į muziką, nebegali atskirti, ar tai Č. Gabalis, ar pats R. Stewartas. Įspūdinga ir projekto gyvo garso grupės sudėtis, susidedanti ne tik iš nuolatinių grupės „Pelenai“ narių: Gintas Banys (bosinė gitara), Audrius Piragis (gitara), Saulius Didžiulis (klavišiniai), Vaidotas Taurinskas (mušamieji), bet ir kviestinių svečių: Tomo Varnagirio (gitara) bei Žanetos Taurinskienės (pritariamasis vokalas).

Gražia tradicija tampantys kultūros festivalio „Purpurinis vakaras“ įžanginiai koncertai „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“ džiugins ir šiais metais. Likus savaitei iki festivalio Anykščiuose, rugpjūčio 12 d. į dviejų dalių koncertą kvies charizmatiškasis BALTASIS KIRAS bei nuotaikingą muzikinį spektaklį GRAŽI IR TA GALINGA surengsianti merginų aktorių grupė iš Klaipėdos jaunimo teatro, susprogdinusi internetą kūriniu „Žemaitė“. Tikri, tikrais faktais paremti ir išgalvoti pasakojimai spektaklio-koncerto „Graži ir ta galinga“ žiūrovus nukels ne tik į skirtingus istorinius laikotarpius, bet ir į skirtingus moters gyvenimo tarpsnius, suskambančius skirtingais muzikos stiliais. O žavingas „Baltasis kiras“ Tautvydas Augustinas žada jaukų vakarą, kuriame netrūks filosofinių pamąstymų ir humoro.

Rugpjūčio 26 d. autorinį koncertą surengs aktorius, unikali asmenybė KOSTAS SMORIGINAS. Pritariant ištikimam bendražygiui, jo dainų aranžuotojui, kompozitoriui AUDRIUI BALSIUI ir gitaros virtuozui MARTYNUI KULIAVUI artistas pristatys savo geriausių dainų programą. Tik jam vienam būdingu, atpažįstamu stiliumi – veržliai, įtaigiai, išmintingai, ironiškai ir viltingai – K. Smoriginas kalbės apie tai, kas svarbu, kas skauda, kas džiugina, kas priverčia liūdėti.

Rugsėjo 2 d. vasaros koncertų ciklo uždarymą vainikuos LINO ADOMAIČIO gyvo garso koncertas. Klausytojai bus maloniai nustebinti, kaip jautriai ir preciziškai, akompanuojant ritmo grupei, Linas atliks ryškiausius visų laikų savo muzikinius perlus. Pasirinktas repertuaras atskleis dar vieną L. Adomaičio ypatingą savybę – jis geba valdyti įvairiausių žanrų muziką. Šiuo koncertu „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ atsisveikins su klausytojais iki kitos vasaros.

Koncertų ciklas „Pažaislio Liepų alėjos vakarai“ kviečia pabūti unikalioje aplinkoje, pajusti gamtos bei ramybės pulsą, pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, praturtinti save ir atrasti gerovę muzikoje. Esant lietingam orui, organizatoriai kviečia pasirūpinti skėčiais ir apsauga nuo lietaus.

Svarbu!

Bilietų kiekis ribotas. Artėjant renginiui bilietai brangs.

Bilietų kainos*: nuo 10 iki 30 Eur (priklausomai nuo koncerto)

*dalis vietų prie staliukų po stogu

** prie staliukų aptarnauja padavėjas

Bilietus platina „Tiketa“. Juos bus galima įsigyti ir likus valandai iki renginio pradžios prie įėjimo į Karietų aikštę.

GALERIJA

  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ pristato spalvingą muzikinę programą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dikas

Lino Adomaicio lenku daina"Ar tu ja matei".

Sažine

Vogtu mum nereik

SUSIJUSIOS NAUJIENOS