„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams | Diena.lt

„PAŽAISLIO LIEPŲ ALĖJOS VAKARAI“ SKELBIA SEZONO PROGRAMĄ: SUDERINTA ĮVAIRIEMS MUZIKINIAMS SKONIAMS

  • 1

Nuo gegužės 29 d. iki rugsėjo 4 d. koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ kviečia skirti trečiadienius muzikai ir pristato 11-ojo sezono programą, kurioje netruks premjerų, sugrįžimų, naujų vardų ir užsienio svečių. „Bardai LT“, „Geros muzikos ekspertai“ ir svetingumo kompleksas „Monte Pacis“, tapęs teisingos muzikos namais, žada klausytojams įsimintinus, praturtinančius potyrius unikalioje aplinkoje.

„Šio vasaros sezono programą sudarėme atsižvelgdami tiek į klausytojų pageidavimus išgirsti mėgstamus atlikėjus, tiek į pačių muzikantų, kurie jau ne vieną kartą pasirodė šioje erdvėje, norą sugrįžti, tiek ir siekdami, kad mūsų žiūrovai atrastų naujų muzikinių skonių“, – mintimis dalinosi vienas iš koncertų ciklo organizatorių, „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas. 

Gegužės 29 d. atidarymo koncerte bus pateiktas muzikinis ir gastronominis meniu. Intriguojantis, dinamiškas, kūrybingas, itin kruopščiai parengtas maestro Vytauto Lukočiaus ir smuikininko Zbignevo Levickio, kurie kvies pajausti dviejų stichijų – fortepijono ir smuiko – galią bei svetingumo komplekso „Monte Pacis“ vadovės-someljė Indros Ramanauskienės ir virtuvės šefo Raimundo Dambrausko bendras, kūrybinis skonių projektas. Svečių laukia patiekalų degustacija, skambant gražiausioms klasikos kūrinių improvizacijoms bei populiarioms melodijoms. 

Ovidijus Vyšniauskas. Organizatorių nuotr.

Birželio 5 d. scenos legenda, talentingas kūrėjas, daugybės hitų, kuriuos dainuoja visa Lietuva, autorius, unikalaus balso savininkas Ovidijus Vyšniauskas surengs išskirtinį akustinį pasirodymą. Scenoje jam talkins profesionalūs muzikantai – gitaros virtuozas Gintaras Šulinskas, pianistas Daumantas Slipkus bei būgnininkas Martynas Lukoševičius. Jie meistriškai aprengs žinomas ir kiek primirštas dainas nauju muzikiniu rūbu.

Monika Liu. Organizatorių nuotr.

Birželio 12 d. į „Pažaislio liepų alėjos vakarus“ sugrįžta talentingoji, žavioji Monika Liu. Scenoje ji pasirodys kartu su pianistu Dmitrijumi Golovanovu. Lietuviškos muzikos diva, elegantiškoji, nenuspėjama saldžiabalsė atlikėja ir dainų kūrėja intymiai, jautriai, dramatiškai ir sentimentaliai dalinsis su klausytojais prisikaupusiomis istorijomis ir dainomis, kurios nebetelpa viduje.

Birželio 19 d. gal kiek pasikeitę, šiek tiek metais apėję, tačiau išsaugoję sielų giminystę ir pagarbą bendroms visų trijų vertybėms – muzikai ir poezijai – vienam vakarui susiburs legendinis „Aktorių trio”. Kostui Smoriginui, Olegui Ditkovskiui ir Sauliui Bareikiui nostalgijos kupiname, laiko patikrintų autorinių dainų koncerte akomponuos kompozitorius, pianistas, dainų aranžuotojas Audrius Balsys.

Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė ir Rūta Ščiogolevaitė. Organizatorių nuotr.

Liepos 3 d. Karietų aikštėje svečiuosis trys  balsingosios scenos karalienės – Vaida Genytė, Aistė Pilvelytė ir Rūta Ščiogolevaitė. Jos kvies paklausyti kultinės švedų grupės ABBA gražiausių dainų, papuoštų fortepijono garsais. Dainininkėms akomponuos pianistas Paulius Zdanavičius. Trys unikalūs balsai, fortepijono magija Pažaislio vienuolyno apsuptyje ir nepamirštamos ABBA melodijos – viskas derės viename koncerte!

Liepos 10 d. „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“ dar viena premjera – išskirtinį pasirodymą surengs dainininkė Erica Jennings ir pianistas Petras Geniušas. Abu kūrėjai lengvai ryžtasi nerti į nepažįstamas muzikos erdves, todėl ir šįkart klausytojai patirs staigmenų, kurios leis ir pasvajoti, ir sugraudins, ir įžiebs meilės.

Erica Jennings ir pianistas Petras Geniušas. Organizatorių nuotr.

Liepos 17 d. pakeliauti nuo „Portugalijos iki Žemaitijos“ ir atskleisti portugališkos sielos gelmes kvies ne pirmą kartą Lietuvoje viešinti fado atlikėja Celia Leiria kartu su virtuozais gitaristais Pedro Amendoeira ir João Filipe, o antrojoje koncerto dalyje žiūrovų lauks susitikimas su mylima aktore Nijole Narmontaite ir gyvo garso grupe, kurie atliks programą „Bučinys saldesnis už vyną“.

Fado atlikėja Celia Leiria kartu su virtuozais gitaristais Pedro Amendoeira ir João Filipe. Organizatorių nuotr.

Liepos 24 d. į „Pažaislio liepų alėjos vakarų“ sceną sugrįžta roko legendos – Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“. Neužmiršę Bryan Adams‘o ir Rod Stewart‘o kūrinių jie pristatys rinktinių pasaulio ir autorinių dainų koncertinę programą. Nepriekaištingas muzikos atlikimas bei unikalus, ausį glostantis Česlovo Gabalio balso tembras leis kiekvienam klausytojui įvertinti kokybišką skambesį, originalumą ir pasisemti pozityvios energijos.

Nijole Narmontaitė. Organizatorių nuotr.

Liepos 31 d. į koncertą po šiltu vasaros dangumi kviečia žavusis Martynas Kavaliauskas. Jo pasirodymai jau nebeįsivaizduojami be pučiamųjų instrumentų sąstato, tad ir šįkart atlikėjas scenoje pasirodys ne tik su gyvo garso grupe, tačiau koncerto muzikinę visumą užlies ir trimito, trombono bei saksofono skambesys. Pastaraisiais metais Martynas nustebino ne viena puikiai klausytojų priimta nauja autorine daina, kurios būtinai skambės ir „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“.

Rugpjūčio 7 d. į koncertų ciklą „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ sugrįžta jausmingoji Inga Jankauskaitė, kuri ruošia įsimintiną akustinę dainų programą. Klausytojai turės progą išgirsti ne tik radijo stočių topuose įsitaisiusius kūrinius, bet ir naujai gimusias dainas. Kiekvieną kartą stebinanti, ryški, kokybiško humoro ir tikrų emocijų nestokojanti atlikėja žada romantišką ir abejingų nepaliksiantį vakarą, kuris įsimins ilgam.

Linas Adomaitis. Organizatorių nuotr.

Rugpūčio 28 d. koncertą surengs dar vienas publikos numylėtinis ir dažnas svečias „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“ – atlikėjas, smuikininkas, kompozitorius, aranžuotojas, muzikos prodiuseris, garso režisūros dėstytojas ir savo srities profesionalas – Linas Adomaitis. Šiame koncerte klausytojai bus maloniai nustebinti, kaip jautriai ir preciziškai, akomponuojant ritmo grupei, Linas atliks ryškiausius visų laikų savo muzikinius perlus.

Rugsėjo 4 d. Kristinos Žaldokaitės vadovaujamas Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospel choras „GospelJonai“, skaičiuojantis jau 16-tuosius gyvavimo metus, pakylėtai užbaigs „Pažaislio liepų alėjos vakarų“ vasaros sezoną. Šis choras vienas iš pirmųjų atnešė gospel muzikos žanrą į Lietuvą ir užaugino nemažą būrį šios muzikos mylėtojų. Koncerto metu chorui akompanuos Vilimas Norkūnas (klavišai).

„GospelJonai“. M. Repečkos nuotr.


Visų koncertų (išskyrus uždarymo) pradžia – 19 val.

Leistis į nepamirštamas, jausmingas muzikines keliones kviečia „Bardai LT“, „Geros muzikos ekspertai“ ir svetingumo kompleksas „Monte Pacis“.

GALERIJA

  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
  • „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ skelbia sezono programą: suderinta įvairiems muzikiniams skoniams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nieko naujo šitam kaime..

Pora koncertų gal verti dėmesio - visa kita šlamštas. Vestuvių muzikantas Martynas Kavaliauskas - lygis išvis žemiau mėgėjo. Adomaitis vėl su tom pačiom dainom, o nuo Lukočiaus jau vimdo. Žodžiu, nieko naujo šitam kaime...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS