Po „Kaunas 2022“ atidarymo – S. Kairio pokalbis su užsienio delegacijomis | Diena.lt

PO „KAUNAS 2022“ ATIDARYMO – S. KAIRIO POKALBIS SU UŽSIENIO DELEGACIJOMIS

  • 2

Kultūros ministro Simono Kairio kvietimu į „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos atidarymą su delegacijomis atvyko Estijos, Lenkijos ir Ukrainos kultūros ministrai bei Latvijos Kultūros ministerijos sekretorė, taip pat Liuksemburgo ambasadorius Paulas Schmitas.

Pasak S. Kairio, šių šalių delegacijų vizitu ne tik parodytas didelis dėmesys Europos kultūros sostine tampančiam Kaunui, bet ir tiesiami keliai dar glaudesniam tarptautiniam bendradarbiavimui.

Kaune S. Kairys surengė susitikimą su Estijos kultūros ministru Tiitu Teriku ir Latvijos Kultūros ministerijos sekretore Dace Vilsone. Jo metu aptarti svarbiausi ministerijų tarptautinės kultūros politikos tikslai bei artimiausi Baltijos šalių bendradarbiavimo planai. Vienas jų – 2023 m. Berlyne vyksiančioje Europos kino mugėje planuojama Baltijos šalių kino industrijų programa „Baltics in Focus 2023“. Kolegoms iš Estijos bei Latvijos S. Kairys taip pat plačiau pristatė artimiausias Lietuvos kultūrai reikšmingas sukaktis: šiemet minimą Jono Meko 100-metį, po metų vyksiantį Vilniaus 700-ųjų metų jubiliejų bei M. K. Čiurlionio 150-ąsias gimimo metines, kurias minėsime 2025 m.

S. Kairys, D. Vilsone ir T. Terikas sutarė dažniau rengti periodinius Lietuvos, Latvijos ir Estijos Kultūros ministerijų vadovų susitikimus tarptautiniais ir trišaliais formatais. Taip pat buvo aptartos galimybės glaudžiau bendradarbiauti informacinio raštingumo srityje bei drauge imtis įgyvendinti Estijos iniciatyva gimusią idėją – bibliotekų vasaros stovyklą.

Mūsų pokalbiai, diskusijos, idėjų mainai tą šventinį savaitgalį dar labiau sustiprino pojūtį, kad visi esame vieno didelio kultūros lauko dalis.

„Kauno – Europos kultūros sostinės“ atidarymo renginiuose taip pat dalyvavo Lenkijos vicepremjeras, kultūros ir nacionalinio paveldo ministras Piotras Glińskis bei Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministras Oleksandras Tkachenko. Kartu su svečiais kultūros ministras S. Kairys aptarė galimybes stiprinti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendradarbiavimą kultūros ir kultūros paveldo srityse.

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kultūros ministrų susitikimo metu buvo pabrėžiama, kad bendra šalių istorija ir ją liudijantis kultūros paveldas yra ypač reikšmingi ir šiandienai, ir ateities visuomenei, todėl kuriant bendrus šalių projektus reikėtų nepamiršti į juos kuo aktyviau įtraukti jaunąją kartą.

„Esu nuoširdžiai dėkingas Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos kultūros ministrams, delegacijoms už parodytą dėmesį Europos kultūros sostine tapusiam Kaunui. Mūsų pokalbiai, diskusijos, idėjų mainai tą šventinį savaitgalį dar labiau sustiprino pojūtį, kad visi esame vieno didelio kultūros lauko dalis ir drauge kuriame Europos ateitį, kurioje kultūrai tenka vienas svarbiausių vaidmenų“, – sakė kultūros ministras S. Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

////TSKDS NARIAI PERSIRENGIA ,,VARDAN LIETUVOS""

Kairys bus pirmas ,kuris delegacijai plaus smegenis ,kad EUROPOS KULTŪROS SOSTINEI,o ypač LIETUVOS sostinei labai tinka vaivorikštiniai skudurai iškabinieti ,LIETUVOS simboliai ,,patalpinti'' geltonam-mėlinam fone....Kad normalu ,kad kai kur nukabinamos mūsų trispalvės.....GRAŽŪS žodžiai,,TĖVYNĖS SĄJUNGA'',BET DAR gražesni ,,VARDAN LIETUVOS".Nuostabus žodis ,,LAISVĖ". Kokiais reikia būti,kad niekšiškai ir šlykščiai elgdamiesi drįsta prisidengt šiais brangiais žodžiais....LIETUVOS IŠDAVIKAIS ko gera jau galima įvardinti..?

onas

šitas kur lgbt palaiko net baisu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS