Prieš „Kalush Orchestra“ koncertą Kaune – svarbi žinia vilniečiams: namo galėsite grįžti traukiniu | Diena.lt

PRIEŠ „KALUSH ORCHESTRA“ KONCERTĄ KAUNE – SVARBI ŽINIA VILNIEČIAMS: NAMO GALĖSITE GRĮŽTI TRAUKINIU

  • 19

Birželio 16 dieną Kauno „Žalgirio“ areną drebins Europos širdis pavergusių ukrainiečių „Kalush Orchestra“ balsai. Tam, kad labdaros koncertas įvyktų ir jame turėtų galimybę apsilankyti kuo daugiau žmonių, svarbios iniciatyvos ėmėsi ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Po koncerto vilniečius veš specialaus reiso traukinys

Anot „Lietuvos geležinkelių“ Verslo vystymo ir rinkodaros vadovės Dovilės Aleksandravičienės, tam, kad šalies sostinės gyventojams nekiltų nė menkiausių rūpesčių grįžtant iš „Eurovizijos“ nugalėtojų koncerto, nutarta būtent birželio 16-osios vakarą pridėti naują reisą, kuris iškart po koncerto, 22.45 val., vilniečius parveš namo.

„Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonės teikia nuolatinę pagalbą nuo Rusijos sukelto karo baisumų bėgantiems Ukrainos žmonėms. Šiuo metu kaip niekada svarbi vienybė, todėl keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ kviečia paramos koncerto svečius į Kauną keliauti traukiniais.

Po koncerto į Vilnių keleiviai taip pat kviečiami grįžti vakariniu reisu, o Ukrainos piliečiai paramos koncertą „Aš esu Ukraina“ pasiekti galės nemokamai – jiems ir toliau siūlomas nemokamas susisiekimas vietiniais maršrutais Lietuvoje“, – teigia D. Aleksandravičienė.

Anot „Lietuvos geležinkelių“ atstovės, kelionės traukiniais į Kauną – pačios populiariausios, todėl planuojantys į ir iš Kauno vykti patogiai bei žaliai raginami bilietais pasirūpinti iš anksto – tai patogiausia padaryti internetu arba atsisiuntus naująją mobiliąją programėlę „LTG Link“.

Pribloškia lietuvių solidarumas

„Lietuvos geležinkeliai“ rūpinasi transportu atgal į Vilnių, o Kauno „Žalgirio“ arenos vadovybė pasirūpino patalpomis – areną ir visas reikiamas erdves šiam „Kalush Orchestra“ koncertui pažadėjo duoti, neimdami už tai nė cento. Pusė už koncerto bilietus surinktų lėšų keliaus į Ukrainos ambasados Lietuvoje administruojamą fondą „Aš esu Ukraina“.

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta sako, kad yra nustebęs, matydamas, kaip Lietuvos tauta gali mobilizuotis ir greit surasti sprendimus. Šiuo metu fonde „Aš esu Ukraina“ surinkta per 100 tūkst. eurų, bet, P. Beška teigimu, būtina ties lėšų rinkimu išlikti susitelkusiems, nes humanitarinė pagalba reikalinga nuolat.

Grupė „Kalush Orchestra“ susikūrė 2021 m. kaip šešių muzikantų grupė ir kaip 2019 m. įkurto pirmojo projekto „Kalush“ atšaka. Pavadinimas „Kalush“ kilo iš grupės lyderio Olego Psiuko gimtojo miesto vakarinėje Ukrainos dalyje. „Kalush Orchestra“ yra vieni iš jaunųjų Ukrainos hiphopo scenos kūrėjų, tačiau iš kitų grupių išsiskiria unikaliu etninės muzikos elementų suderinimu su modernia garso produkcija, hiphopo šokiais ir repu ukrainiečių kalba.

Koncertas „Žalgirio“ arenoje jau šį ketvirtadienį, bilietus įsigyti galite čia.

Be žymiųjų ukrainiečių į „Žalgirio“ arenos sceną birželio 16-osios vakarą lips „Eurovizijoje“ palaikymo Ukrainai neslėpusi Monika Liu, grupės „8 kambarys“ ir „Mad Money“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Rimas

Varganos.

JONAS

Tapinas savo snarglėtu durneliu šaika atves nes tikrai turinčiam klausa sunku ten išsedeti ir ta nesamone klausyti

GITANA

Kauniečiai neikit ir nekaišiokit pinigus tiems menkystoms Sako SIMONKO ir ŠIMAŠIUS iš valdžiukės net traukini išreikalavo vilniečiam O šeimu sajudis net i vilniu neisileido ivažiuoti Kauniečiai būkim vieningi NEIKIT
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS