Prieš permainas „Auroje“ – pamėgti spektakliai | Diena.lt

PRIEŠ PERMAINAS „AUROJE“ – PAMĖGTI SPEKTAKLIAI

  • 1

"Jeigu reiktų spręsti apie Lietuvą pagal orą ir jos gyventojus, pirmas įspūdis būtų – šalta. Tačiau, praleidus čia dvejus metus, klimatas, žmonės, nedidelių miestų ramybė – visa, kas atrodė trūkumai, dabar tapo mano namais", – teigia Kauno šokio teatro "Aura" šokėja iš Prancūzijos Clara Giambino.

Sezonui artėjant į pabaigą, teatro laukia pasikeitimai: po dviejų metų darbo Kaune dalis iš dešimties profesionalių šokėjų išvyksta tęsti karjeros į kitas šalis. Tačiau prieš didžiuosius pokyčius, gegužės 20 ir 21 d., teatro vadovės ir choreografės Birutė Letukaitės vadovaujama šokio trupė paskutinį kartą publikai sušoks populiariausius "Auros" spektaklius "Godos" ir "Sprendimas".

Paskutines šį sezoną "Godas" scenoje atlikti garbė teks tris metus "Auroje" kūrusiam šokėjui iš Rusijos Jevgenijui Kalachovui, kuris dar karjeros pradžioje yra prisipažinęs, kad šokti solisto partiją šiame B.Letukaitės spektaklyje jo svajonių vaidmuo.

Išskirtinės sėkmės Lietuvoje ir už jos ribų susilaukęs 2016 m. kartu su Norvegijos kūrėjais pastatytas spektaklis "Godos" skina laurus ne tik Lietuvos teatrų festivaliuose: jau nustebino Europos, Kinijos, Indijos, JAV, Meksikos ir Turkijos publikas ir iki šiandien tęsia gastroles po pasaulį. Dviejų dalių spektaklis įvairiapusiškai nagrinėja lietuvišką "Godų" fenomeną: šiaurietiško prieskonio turinčias mergautines praeities godas ir futuristinę jų ateities viziją, lydimą elektroninės kompozitoriaus Antano Jasenkos muzikos.

Pernai pastytas energija trykštantis šokio spektaklis "Sprendimas" (chor. B.Letukaitė) jau irgi rado kelią į žiūrovų širdis – abejingų nepalieka nepriekaištinga šokėjų technika ir įspūdingi žymios Nyderlandų menininkės Gudos Koster kurti kostiumai.

Skambant kompozitoriaus A.Jasenkos ir grupės "Royce" vokalisto Iljos Guno atliekamai muzikai, "Sprendime" kalbama apie priespaudą, kuri gali atrodyti saugi ir aiški, tačiau žmogaus prigimtis tam nesutverta – pirmyn veda instinktyvus laisvės troškimas. Iš karto po pasirodymo Kaune spektaklio kūrybinė komanda pakuosis lagaminus kelionei į Izraelį, kur yra pakviesta pristatyti šį meno kūrinį prestižiniame "Suzanne Dellal" šokio ir teatro centre Tel Avive.


Kas? spektaklis "Godos".

Kur? Verslo lyderių centre BLC.

Kada? Gegužės 20 d. 19 val.


Kas? Spektaklis "Sprendimas".

Kur? Verslo lyderių centre BLC.

Kada? Gegužės 21 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Labai "miela" - paskelbti straipsnį apie spektaklius, kai vienas jų jau prasidėjęs (straipsnis paskelbtas 20 d. 19.56, o "Godos" prasidėjo 20 d. 19.00).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS