R. Karpis pradės visą vasarą truksiantį festivalį „Pažaislio liepų alėjos vakarai” | Diena.lt

R. KARPIS PRADĖS VISĄ VASARĄ TRUKSIANTĮ FESTIVALĮ „PAŽAISLIO LIEPŲ ALĖJOS VAKARAI”

  • 0

Gegužės 30 d. 19 val. apie visą vasarą truksiantį festivalį „Pažaislio liepų alėjos vakarai” skambiai praneš vienas ryškiausių operos solistų Lietuvoje – tenoras Rafailas Karpis.

Charizmatiškasis atlikėjas kartu su pianistu Feliksu Zakrevskiu atliks kūrinius iš XX a. pradžios bei vidurio amerikiečių kompozitorių miuziklų ir kino filmų. Skambės tokie kūriniai kaip „Moon River” iš filmo „Pusryčiai pas Tifanį”, taip pat kūriniai iš miuziklų „Mano puikioji ledi” ir „Smaragdo miesto burtininkas”.

Pirmą kartą „Liepų alėjos vakaruose” dalyvausiantis operos solistas muzikinį kelią pradėjo berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas”, vėliau tapo „Dainų dainelės” laureatu. Dainavimo mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas a. a. profesorių Virgilijų Noreiką. 2008 m. Rafailas gavo „Operos švyturio” apdovanojimą ir buvo paskelbtas metų operos viltimi. Tenoras bendradarbiauja su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, dirba Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto teatre, dainuoja „Bohemiečių” trupės spektakliuose, Pažaislio, Tytuvėnų festivaliuose, dalyvauja įvairiuose projektuose. Solistas koncertavo Suomijoje, Švedijoje, JAV, Prancūzijoje, Izraelyje, Ispanijoje, Kinijoje. Savo repertuare turi dainų ir jidiš kalba.

Talentingas ir žavus pianistas Feliksas Zakrevskis muzikos gurmanams yra žinomas kaip argentinietiškojo tango ambasadoriais Lietuvoje tituluojamo ansamblio „4Tango” narys. Dalyvauja muzikiniuose projektuose su Ieva Prudnikovaite, Neda Malūnavičiūte, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi bei kitais Lietuvos ir užsienio atlikėjais.

Koncerto pradžioje pasirodys jaunas dainų autorius-atlikėjas, S. Mykolaičio vardo premijos laureatas Kristijonas Ribaitis.

Į koncertą kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.


Bilietai bus parduodami likus valandai iki renginio pradžios prie įėjimo į Karietų aikštę ir internetu tiketa.lt.

KAS: „Pažaislio liepų alėjos vakarų” atidarymo koncertas.

KUR: Pažaislyje.

KADA: gegužės 30 d. 19 val.

GALERIJA

  • R. Karpis pradės visą vasarą truksiantį festivalį „Pažaislio liepų alėjos vakarai”
  • R. Karpis pradės visą vasarą truksiantį festivalį „Pažaislio liepų alėjos vakarai”
  • R. Karpis pradės visą vasarą truksiantį festivalį „Pažaislio liepų alėjos vakarai”
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS