Raudondvaryje šurmuliavo Šeimų šventė ir Muziejų naktis | Diena.lt

RAUDONDVARYJE ŠURMULIAVO ŠEIMŲ ŠVENTĖ IR MUZIEJŲ NAKTIS

  • 0

Gegužės 11 d. susirinkusius į Raudondvario dvaro sodybą lepino ne tik puikus oras. Čia vyko ir Šeimų šventė, ir Muziejų nakties fiesta. Skaičiuojama, kad abiejuose renginiuose pabuvojo tūkstančiai žmonių, norintiems dalyvauti nemokamose edukacijose ir ekskursijose teko palaukti eilėje.

Pramogų gausa

Ypač įspūdinga programa džiugino mažuosius, tačiau nepamiršti buvo ir suaugusieji – mamos, tėčiai, seneliai. Veiklų erdvėje vaikai krykštavo ant batutų, džiaugėsi burbulų magija, išbandė medinius žaidimus.

Netoliese veikė įvairios rankdarbių dirbtuvėlės, kuriose buvo galima pasigaminti apyrankę, amuletą, karūną ar burtų lazdelę. Vyko mini golfo turnyrai ir kiti žaidimai, skirti visai šeimai.

Vaikams parodyti net du spektakliai: pirštininių lėlių ir 4Strings – „Skambančios miško istorijos“. Visus kartu dainuoti, ploti ir šokti kvietė „Žemaitukai“ ir „16Hz“.

Išalkusius kvapais viliojo įvairios maisto degustacijos: įvairi ir gausi pasiūla įtiko visiems skoniams.

Užimtumas: mažiesiems Raudondvario dvaras parengė įspūdingą programą. / V. Vaičiūnės nuotr.

Pakvietė anksčiau

Nors Tarptautinė muziejų naktis tradiciškai rengiama gegužės 20-ąją – Tarptautinės muziejų dienos vakarą, tačiau šiemet galimybe pasinaudoti nemokamomis ekskursijomis ir edukacijomis Raudondvario dvaras pasiūlė anksčiau, gegužės 11-ąją.

„Pagalvojome, kad nemokamos edukacijos galėtų būti logiška Šeimų šventės dalis“, – paaiškino Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė. Būtent edukacijos yra puiki priemonė kurti glaudesnį ryšį su bendruomenėmis ir įtraukti šeimas į muziejų veiklą.

Snieguolė Navickienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Raudondvario pilies menėse vyko pažintinės ekskursijos. Lankytojus ypač domino autentiškos grafo Benedikto Henriko Tiškevičiaus nuotraukos, pasakojančios apie to meto Raudondvario dvare vykusį kultūrinį gyvenimą, grafų pramogas ir pomėgius.

Pagalvojome, kad nemokamos edukacijos galėtų būti logiška Šeimų šventės dalis.

Pilies rūsyje vyko edukacija, kurios metu cianotipijos metodu buvo galima sukurti atviruką iš muziejaus fonduose saugomų nuotraukų.

Stebėjo ne „Euroviziją“

Vėlai vakare didžiulis kokybiškos muzikos gerbėjų būrys skubėjo stebėti ne „Euroviziją“, o Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus salėje rodomą roko operą „Odė gyvenimui. Kita Žygimanto Augusto gyvenimo pusė“. Spektaklis jau buvo rodytas Ramučių gatvės roko festivalyje, po kurio jam prigijo trumpesnis pavadinimas „Karalių kraujas“.

Pakeitimas: spektakliui „Odė gyvenimui. Kita Žygimanto Augusto gyvenimo pusė“ prigijo trumpesnis pavadinimas „Karalių kraujas“. / E. Mališausko nuotr.

Muzikinės dramos atlikėjai – profesionalūs operos solistai ir roko grupė „Thundertale“. Pagrindinius vaidmenys kūrė Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos lektorė, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Gabrielė Kuzmickaitė-Žukauskienė ir Martynas Žukauskas. Spektaklio režisierius – Tomas Erbrėderis, kompozitorius – Laurynas Baškys, scenarijaus autorė – Aistė Nomeikaitė.

Šeimos šventės ir Muziejų nakties renginius gyventojams dovanojo Kauno rajono savivaldybė ir Raudondvario dvaras.

GALERIJA

  • Raudondvaryje šurmuliavo Šeimų šventė ir Muziejų naktis
  • Raudondvaryje šurmuliavo Šeimų šventė ir Muziejų naktis
  • Raudondvaryje šurmuliavo Šeimų šventė ir Muziejų naktis
E. Mališausko, V. Vaičiūnės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS