Robotiadoje – vaikų žvilgsnis į kosmosą | Diena.lt

ROBOTIADOJE – VAIKŲ ŽVILGSNIS Į KOSMOSĄ

  • 1

Vilniuje "Litexpo" parodų centre vykusi tradicinė jaunųjų išradėjų šventė "Kosminė stotis: Robotiada 2019" šiemet dalyvius renginys viliojo ne tik kosmoso ir technologijų naujovėmis, įdomiomis pramogomis, bet ir vaizdu į atvirą kosmosą bei azartiškomis robotų varžybomis.

Kiekvienais metais varžybose "FIRST LEGO League" (FLL) dalyvauja ir Kauno jėzuitų gimnazijos komandos. "FIRST LEGO League" – tai pasaulinis LEGO robotikos konkursas, į kurį susirenka apie 40 tūkst. komandų iš beveik 100 šalių. Šių metų varžybų tema buvo kosmosas, o varžybų dalyviai ieškojo inovatyvių sprendimų, kaip palengvinti kosmonautų buitį ir spręsti problemas, su kuriomis jie susiduria išvykę ir grįžę iš kosminių stočių.

Varžybų nugalėtoja penktus metus iš eilės tapo ir teisę dalyvauti pasaulio FLL čempionate JAV užsitikrino Kauno jėzuitų gimnazijos komanda "Phoenix": Rokas Tarasevičius, Paulius Dovidaitis, Ugnė Bitinaitytė, Povilas Kirna, Jonas Krikščionaitis ir Dominykas Navickas. Antroji vieta ir kvietimas į atvirąsias FLL varžybas, vyksiančias Libane, atiteko kitai gimnazijos komandai "Amber": Aurėjai Stanytei, Liepai Raudoniūtei, Lukui Pranskūnui, Rusnei Šuopytei, Augustei Tumaitei, Tautvydui Pabricai, Andriui Krapauskui ir Nagliui Budrevičiui.

Trečiąja vieta ir kvietimu į atvirąsias FLL varžybas Turkijoje džiaugėsi jauniausioji gimnazijos komanda "LitBot 100": Mantas Arnašius, Jokūbas Vasiliauskas, Areta Baladinskaitė, Otilija Vitkūnaitė, Adomas Daudaravičius, Aurėja Urniežaitė ir Joris Leonavičius.

"Labai džiaugiuosi, kad antrus metus iš eilės mūsų gimnazijos komandoms pasiseka užimti pirmas tris vietas. Vis dėlto, tai nėra taip lengva, kaip gali iš pirmo žvilgsnio pasirodyti. Vaikams reikia daug dirbti, kad parengtų inovatyvias idėjas, kaip pristatyti temą ir iš jos kylančią problemą, ir surastų jos sprendimo būdus. Daug laiko atima ir darbas su robotais, jų konstravimas ir programavimas. Kartu su puikiomis pergalėmis atkeliavo ir nerimo jausmas, nes labai norime į čempionatus išleisti visas tris komandas, tačiau gimnazijai tai labai sunki finansinė našta, todėl prie mūsų svajonės įgyvendinimo kviesime prisidėti visus robotikos entuziastus", – kalbėjo Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos komandų treneris Albertas Juškauskas. Jis pernai pelnė šalies inovatyviausio mokytojo titulą, o Kauni miesto savivaldybės buvo apdovanotas kaip vienas iš 2018-ųjų Metų mokytojų.

FLL pasaulio čempionatas vyks Detroite (JAV) balandžio 24–27 d.

GALERIJA

  • Robotiadoje – vaikų žvilgsnis į kosmosą
  • Robotiadoje – vaikų žvilgsnis į kosmosą
  • Robotiadoje – vaikų žvilgsnis į kosmosą
  • Robotiadoje – vaikų žvilgsnis į kosmosą
Kauno jėzuitų gimnazijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audrius

Sveiki, Džiugu. Gal būtų norinčių paremti komandas? Kelionės ir dalyvavimas labai brangūs. Galima būtų pareklamuoti rėmėjus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS