Rudenį sugrįžta „90‘s Disco Fest“: „Žalgirio“ arenoje gyvai skambės legendinės „Ace of Base“ dainos | Diena.lt

RUDENĮ SUGRĮŽTA „90‘S DISCO FEST“: „ŽALGIRIO“ ARENOJE GYVAI SKAMBĖS LEGENDINĖS „ACE OF BASE“ DAINOS

  • 2

„Žalgirio“ arenos ir „90's Disco Fest“ komanda praėjusią savaitę oficialiai pranešė, kad šis renginys Lietuvoje taps kasmečiu. Pasak renginių organizatoriaus „Legends Concerts Europe“, toks sprendimas buvo priimtas po pirmojo vieno vakaro festivalio, kuris gegužės mėnesį į „Žalgirio areną“ pritraukė daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų ir buvo itin sėkmingas – sulaukė daug gerų atsiliepimų. Tad jau lapkričio 23 d. Lietuvoje vėl įvyks didžiausia diskoteka Baltijos šalyse. Pirmuosius bilietus galima įsigyti tik už 39 eurus.

„Žalgirio“ areną drebins net keturios pasaulinės žvaigždės

Po ilgų derybų į vieną koncertą pavyko pakviesti net keturias pasaulinio lygio žvaigždes. Lapkričio 23 d. į „Žalgirio“ areną atvyks tikra Švedijos legenda Jenny iš „Ace of Base“, kultinis Dr. Alban, dešimtojo dešimtmečio popmuzikos karaliai – „Mr. President“ ir pasaulinė žvaigždė – Haddaway! Visi šie atlikėjai buvo vieni populiariausių devintajame dešimtmetyje, o jų albumai tapo platininiais ir buvo parduoti milijoniniais tiražais.


Dr. Alban – bene garsiausias pasaulyje odontologas

Dr. Alban 1993 m. pirmą kartą atlikta daina „It's My Life“ akimirksniu tapo superhitu. Šios dainos vaizdo klipas pasiekė virš 20 mln. peržiūrų „Youtube“ platformoje, o „Spotify“ – beveik 210 mln. perklausų. Šis kūrinys iki šiol skamba žymiausiose radijo stotyse ir garsiausiuose pasaulio klubuose ir festivaliuose. Neatsitiktinai daktaru pasivadinęs atlikėjas, Švedijoje gyvenantis, Nigerijoje gimęs ir apie daktaro karjerą, bet ne apie muziką svajojęs Albanas Uzoma Nwapas, netikėtai tapo pasauline žvaigžde. Kiti žymiausi atlikėjo hitai „Hello Afrika“ ir „One Love“ parduoti beveik 2 mln. tiražu.


Jenny iš „Ace of Base“

Dar vienas perliukas, kurį lapkričio 23 d. Kauno „Žalgirio“ arenos žiūrovams padovanos nuostabaus reginio organizatoriai „Legends concerts Europe“, – Švedijos popmuzikos sensacija vadinama grupė „Ace of Bace“ ir jos narė Jenny Berggren. Legendinės grupės pristatinėti nebūtina, nes ji žinoma nuo Majamio iki Niujorko, nuo Paryžiaus iki Honkongo, nuo Europos iki Azijos šalių. Švedijos žvaigždžių superhitus „The Sign“, „All That She Wants“, „Beautiful Life“, „Life is a Flower“ vienu metu kartu dainavo daugelio pasaulio šalių gyventojai, o Tel Avive – net 54 tūkst. žiūrovų! Dėl grupės sudėties ir gerų tarpusavio santykių dažnai su kitu švedų kvartetu ABBA lyginami „Ace of Bace“ gali pasigirti ir įspūdingais rekordais – daina „Happy Nation“ („The Sign“) pateko į pasaulio rekordų Guinnesso knygą (debiutinis albumas

parduotas 23 mln. tiražu), o pasaulyje mažiausiai 33 mln. žmonių yra nusipirkę bent vieną legendinės grupės albumų.


„Mr. President“

Vokietijos „Eurodance“ šokių muzikos legenda „Mr. President“ yra gerai žinoma grupė visame pasaulyje. Didžiausią nuostabą kelia tai, kad grupė susikūrė mažame Bremeno miestelyje, bet akimirksniu tapo populiari visoje Vokietijoje, o vėliau ir už jos ribų. Tokį sėkmės šuolį neabejotinai nulėmė pasauliniu tapęs hitas „Coco Jambo“. Turbūt nerasite nė vieno žmogaus Lietuvoje, kuris nė karto nėra girdėjęs ir šokęs pagal šią dainą. Europoje grupė taip pat garsėja tokiais šokių hitais kaip „Up‘n Away“, „I‘ll Follow the Sun“, „I Give You My Heart“, „4 on the Floor“, „Jojo Action“ ir hitais tapusiais albumai „Up‘n Away – The Album“ ir „We See the Same Sun“.


Lietuvos publikos numylėtinis – Haddaway

Atlikėjas Haddaway festivalyje „90‘s Disco Fest“ dalyvaus jau antrą kartą. Jis –vienas laukiamiausių, mylimiausių ir žinomiausių dešimtojo dešimtmečio atlikėjų Lietuvoje.

„What is Love?“ – ko gero, pasaulyje nėra šalies, kurioje neskambėjo ši kultinė, unikalaus balso savininko Nestoro Alexandero Haddaway, arba tiesiog Haddaway, daina. Trinidade gimęs, vėliau į Vokietiją persikėlęs gyventi Haddaway neatsitiktinai buvo vadinamas Europos šokių muzikos karaliumi. Amerikietiškojo futbolo komandoje „Kelno Krokodilai“ žaidęs, laisvalaikiu muziką kūręs ir kilimus pardavinėjęs Haddaway net negalėjo įsivaizduoti, kad pasaulyje bus parduota daugiau kaip 30 mln. jo muzikos albumų. 1993 m. jo debiutinis singlas „What is Love?“ užkariavo beveik visą Europą, Aziją, Pietų ir Šiaurės Ameriką.

Haddaway leido superhitą po superhito („Life“, „I Miss You“, „Rock My Heart“, „Catch I Fire“) ir per metus surengdavo net po 100 koncertų. Atlikėjas pažadėjo „Žalgirio“ arenos publikai padainuoti geriausias savo dainas ir Kaune surengti nepamirštamą šou.

Be atlikėjų pasirodymų, „Žalgirio“ arenoje bus surengtas įspūdingas šou, kuriam pradėta ruoštis iš anksto. Vakaro metu bus galima išvysti lazerių šou, arenoje bus sumontuota įspūdinga garso ir šviesų sistema, ypatingo dydžio scena ir didžiulis LED ekranas. Prieš renginio pradžią ir tarp atlikėjų pasirodymų vakaro nuotaika rūpinsis ir žiūrovus šokdins dar du Lietuvos didžėjai. Tai bus nepertraukiamas renginys priversiantis net ir turinčius sėdimas vietas žiūrovus pakilti nuo kėdžių ir šokti nuo pradžios iki pat renginio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

apsivemt galima , nu senos bobos iš valstybės tarnybos tikrai sugužės parodyti kas kurią kokia suknelė

Cha cha cha

Apšils žiūrovus vietinė šokėja priklausanti kanopiniu klasei vardu kumele.atliks populiaru šokį ir daina pagal fonograma grupės metalica.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS