Rumšiškėse pirmą kartą vyks žibintų ir šviesos festivalis „Mėnulio takais“ | Diena.lt

RUMŠIŠKĖSE PIRMĄ KARTĄ VYKS ŽIBINTŲ IR ŠVIESOS FESTIVALIS „MĖNULIO TAKAIS“

  • 2

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse šeštadienį pradės veikti žibintų ir šviesos festivalis „Mėnulio takais“, truksiantis iki vasario.

Kaip pranešė muziejus, čia lankytojų lauks daugiau kaip 300 pavienių skulptūrų, lazerių ir šviesos diodų instaliacijų bei beveik dviejų kilometrų maršrutas.

Festivalio metu lankytojus lydės Mėnulis, o keliaujant taku bus galima sutikti miško gyventojų ir mitologinių figūrų – laumių, angelų, lietuvių kultūros ir istorijos įkvėptų šviesos skulptūrų ir žiemos švenčių pranašą – elnią devyniaragį. Pabūti tarsi nesvarumo būsenoje kvies „Žvaigždžių miškas“.

„Mūsų muziejuje tiek vasarą, tiek žiemą vyksta didžiausi festivaliai ir renginiai. Dėl savo unikalios istorijos, eksponatų ir, žinoma, reljefo, Rumšiškės jau seniai yra visų Lietuvos gyventojų traukos centras. Labai džiaugiamės, kad šiemet Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje veiks šviesos festivalis, kviesiantis gerai praleisti laiką ir pasisemti energijos“, – sako muziejaus direktorė Gita Šapranauskaitė.

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis festivalis „Mėnulio takais“ skirtas visai šeimai, jis tęsis iki vasario 3 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Daiva

Kaina šeimai lb didelė. Bent vaikams būtų pigiau

M

Kad kopijuojant lenkus gerai kazkas ir čia bus, bet kokybės pasimokyt reikia tiek čia tiek ąžuolyne … o ir kaina daugiau nei 2 kart didesne čia… na bet gal ir yra kas eina irgi…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS