Kauną drebins krepšinio sirgaliai – policijai talkins ir kolegos iš užsienio | Diena.lt

KAUNĄ DREBINS KREPŠINIO SIRGALIAI – POLICIJAI TALKINS IR KOLEGOS IŠ UŽSIENIO

  • 3

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ruošiasi gegužės 18–21 d. Kaune vyksiančiam „2023 Turkish Airlines“ Eurolygos finalinio ketverto renginiams. Vertinamos galimos grėsmės ir telkiamos pajėgos, kad būtų užtikrintas saugumas. Kokių pokyčių laukia mieste, kur bus stabdomas eismas, LNK žurnalistė kalbėjosi su Viešosios tvarkos valdybos viršininku Remigijumi Stuku.

– Kaip ruošiamasi „2023 Turkish Airlines“ Eurolygos finalinio ketverto renginiams?

– Ruošiamės atsakingai, rengiamas priemonių planas. Renkama informacija, kiek žmonių atvyks, kokios galimos grėsmės. Tam numatytos ir papildomos pajėgos.

– Kiek tų pajėgų numatyta?

– Ir policijos pajėgos, ir mūsų kolegos, viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, policijos mokyklos studentai. Taip pat mums talkins mūsų policijos rėmėjai. Erdvę stebi ir informaciją renka kriminalinė policija. Dėmesys sutelktas ir į tai, kaip vyksta bilietų prekyba. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Sulauksite ir kolegų iš užsienio pastiprinimo?

– Taip. Atvyks pastiprinimas iš tų šalių, iš kurių atvyks ir sirgaliai. Iš kiekvienos – po  du ar tris pareigūnus.

– Kokios grėsmės gali kilti prieš renginį ar jo metu?

– Gali būti eitynės, deginami fakelai, taip pat gali atsirasti priešprieša, vienoje ar kitoje pusėje – nepatenkintų sirgalių. Tikėtinos spūstys, sambrūzdis.

Gali būti eitynės, deginami fakelai, taip pat gali atsirasti priešprieša, vienoje ar kitoje pusėje – nepatenkintų sirgalių. Tikėtinos spūstys, sambrūzdis.

 

– Kaip bus keičiamas eismas mieste, ar bus ribojimų?

– Eismas bus apribotas tik vienoje vietoje – Donelaičio gatvės atkarpoje nuo Maironio iki A. Mickevičiaus gatvės – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Nuo 9 valandos iki renginio pabaigos, maždaug 24 val., šioje sirgalių zonoje visuomeniniam transportui bus leidžiama kursuoti, o visas kitas transportas bus nukreipiamas aplinkiniais keliais.

– Per Eurolygos varžybas mums įprasta matyti ir uždarytą eismą Karaliaus Mindaugo prospekte. Ar čia irgi bus pokyčių?

– Mes esame pasiruošę reaguoti pagal situaciją. Jei vienu metu visa masė ateis į Kauno „Žalgirio“ areną arba išeis po renginio, tokiu atveju numatytas trumpalaikis eismo pristabdymas.

– Rekomendacijas teikiate ir patiems sirgaliams. Kokios jos?

– Yra taisyklės, kaip  turi elgtis arenoje. Taip pat per mūsų kolegas perduodama informacija, kaip reikia elgtis mieste, kokie keliami reikalavimai. Taip pat informuojame, kokius leidimus reikia turėti, jeigu jie nori kažką daryti viešoje erdvėje. Rekomenduojama nevažiuoti į miesto centrą nuosavu transportu, būti tolerantiškiems ir pakantesniems. Kreipiamės ir į mūsų miesto gyventojus, kad svetingai sutiktų svečius, kad neieškotų kažkokių priešpriešų, neprovokuotų incidentų. Tikimės iš kauniečių tolerancijos ir mandagumo.  

GALERIJA

  • Kauną drebins krepšinio sirgaliai – policijai talkins ir kolegos iš užsienio
R. Lukoševičiaus/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Karvė.nebuvo.su.jauciu.o.jau.veršį.pjauna...ha.ha...

> Silpnas bus drebinimas

nevirkauk ЦСК aistruoli, ne tau suprasti krepšinį

Silpnas bus drebinimas

Jeigu vietoje monako butu Makabi, o vietoje realo serbai - tada tai butu sudrebine :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS