Tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis (vaizdo įrašas) | Diena.lt

TARPTAUTINIS KAUNO KARILIONO MUZIKOS FESTIVALIS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 3

Šeštadienį 21.30 val. portalas kauno.diena.lt tiesiogiai transliuoja Tarptautinio Kauno kariliono muzikos festivalio koncertą „Karilionas ir elektroninė muzika“, kurį atlieka karilionininkas iš Belgijos Jan Verheyen.

Koncerte skambės atlikėjo savos kūrybos kariliono ir elektroninės muzikos kompozicijos – šiuolaikinės muzikos pavyzdžiai, įkvėpti praeities ir tiesiantys tiltą į ateitį. Koncerto metu žiūrovai taip pat išvys specialiai pasirodymui sukurtą šviesos ir muzikos programą.

Antrą kartą Kaune koncertuojantis J. Verheyenas karilionu groja Haselte ir Nerpelte, bet dažnai koncertuoja visoje Belgijoje ir užsienyje, taip pat dėsto kariliono muziką muzikos akademijoje Mol ir Šiaurės Limburge. Atlikėjas studijavo Mecheleno kariliono akademijoje, Nyderlandų kariliono institute Dordrechte ir įgijo magistro laipsnį Luca menų akademijoje Leuvene. Be muzikinių disciplinų, jis turi magistro laipsnį kalbų ir literatūros srityje.

„Grodamas karilionu Belgijoje, groju visam miestui – žmonės aplinkui vaikšto, dirba, eina apsipirkti. O grodamas Kaune žinau, kad susirinkę žmonės specialiai atėjo išgirsti varpų. Tai leidžia pamatyti savo auditoriją ir ją geriau pažinti“, – teigia J. Verheyen Gintarės Vasiliauskaitės interviu, kuris pasirodė penktadienį „Kauno diena“ kultūros priede „Santaka“.

Grodamas Kaune žinau, kad susirinkę žmonės specialiai atėjo išgirsti varpų.

Rugsėjo 4-5 d. vykstantis penktasis Tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis šįmet pristato ypatingą programą. Dvi dienas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje skambės ne tik varpai, bet ir netikėti kariliono muzikos duetai su elektronine muzika, gitara bei voltorna.

Duetų programą atliks Europoje puikiai žinomi atlikėjai iš Lenkijos ir Belgijos: Monika Kaźmierczak (karilionas), Michał Szczerba (valtorna), Jan Verheyen (karilionas) ir Cedric Honings (gitara). Kartu su svečiais iš užsienio koncertuos klaipėdietis kariliono meistras Stanislovas Žilevičius.

Šeštadienį, rugsėjo 4 d. 13 val. festivalį atidarys dviejų atlikėjų iš Gdansko (Lenkija) duetas: Monika Kazmierczak skambins varpais, o Michałas Szczerba gros voltorna. Duetas tiek šeimoje, tiek muzikoje, pristatys programą, kurioje maišysis klasika (Johann Sebastian Bach, Matthias Vanden Gheyn) su šiuolaikine muzika (Arvo Pärt, Georges Barboteu) ir moderniais specialiai karilionui kurtais kūriniais (Loreta Narvilaitė, Katarzyna Kwiecień-Długosz, Krzysztof Falkowski).

Festivalį šeštadienį 21.30 val. pratęs vakarinis belgų atlikėjo Jan Verheyen koncertas, kurio metu kariliono bokštas nušvis įvairiomis spalvomis. Jan Verheyen atliks savo kūrybos kariliono ir elektroninės muzikos kompozicijas. Tai šiuolaikinės muzikos pavyzdžiai, įkvėpti praeities ir tiesiantys tiltą į ateitį.

Sekmadienį, rugsėjo 5 d., 13 val. prie Jan Verheyen prisijungs gitaristas iš Belgijos Cedric Honings. Duetas, pavadinimu „Guitarillon“, atliks kūrinių programą nuo J. S. Bacho iki populiariosios muzikos, tokios kaip: „Nirvana“, Michaelas Jacksonas ar muzikos iš filmų „Sostų karai“ ir „Žvaigždžių karai“.

Sekmadienį 15 val. festivalį užbaigs kariliono meistras iš Klaipėdos Stanislovas Žilevičius, kuris pristatys programą „Kariliono metamorfozės“. Skambės Giedriaus Kuprevičiaus, Frederic Chopin, Astor Piazzolla, Arvo Pärt ir paties S. Žilevičiaus kūriniai. Žiūrovai koncertų metu turės galimybę stebėti atlikėjus kariliono bokšte: koncertai bus tiesiogiai transliuojami aikštėje sumontuotame dideliame ekrane.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Pilna festivalio programa kmn.lt


Festivalio organizatorius: Kauno menininkų namai

Festivalio globėjas: Kauno miesto savivaldybė

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Festivalio partneriai: Vytauto Didžiojo karo muziejus

Informaciniai partneriai: „Kauno diena“, „Kaunas Pilnas Kultūros“.

 

 

GALERIJA

  • Tarptautinis Kauno kariliono muzikos festivalis <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimui Pydarui

pydaru eitinės

yjai

Esi tikra?tas plikis atrodo pavojingas.

yja

puiku, nors kažkas gero ir gražaus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS