Tatuiruočių meno festivalis persikelia į Kauną | Diena.lt

TATUIRUOČIŲ MENO FESTIVALIS PERSIKELIA Į KAUNĄ

  • 14

2014 metais Klaipėdoje pradėtas organizuoti tatuiruočių meno festivalis „Memel Tattoo Convention“ išaugo ir pakeitęs pavadinimą, tačiau išsaugojęs ypatingą dvasią, persikėlė į Kauną. Rugsėjo 6-8 dienomis Kauno Lengvosios atletikos manieže, Aušros g.42, vyksianti „Baltic Tattoo Convention“ – tai proga pasisemti idėjų, susipažinti su žymiausių pasaulio bei Lietuvos kūrėjų darbais. Renginio lankytojai galės savo akimis pamatyti, kaip gimsta tatuiruočių menas, o drąsesnieji – juo pasipuošti.

Šiemet beveik 2 tūkst. kv. m plote vienu metu įsikurs net 160 meistrų iš daugiau kaip 20 skirtingų šalių. Jų darbus įvertinusi ekspertų komisija išrinks geriausius 2019 metų tatuiruočių kūrėjus. Tai didžiausias toks renginys Baltijos šalyse. Organizatoriai atskleidė, kad konvencijos dalyviai varžysis dėl 19 nominacijų, atspindinčių įvairiausius tatuiruočių meno stilius ir dydžius. Jų teigimu, kiekvienas meistras turi savo mėgstamą stilių, todėl svarbu, kad galėtų varžytis toje srityje, kurioje jaučiasi geriausiai.

Renginyje dalyvaus puikiai tatuiruočių meno gerbėjams žinomi meistrai. Šiemet jau antrą kartą konvencijoje pasirodys dėl savo unikalių darbų pasaulyje puikiai vertinamas, beje, lietuviškų šaknų turintis meistras iš Australijos – Benjaminas Laukis. Anot organizatorių, nors lietuviškai menininkas nekalba, tačiau labai didžiuojasi savo šaknimis.

Iš Graikijos atvykstanti menininkė Natalie Nox – kone vienintelė pasaulyje kūrėja tatuiruotes piešianti be eskizų, o tiesiai ant žmogaus kūno. Unikaliu stiliumi atlikti meistrės darbai itin tapybiški ir iškart atpažįstami.

Konvencijoje šiemet pasirodys tatuiruočių meistras Binay Gurung‘as iš tolimojo Nepalo. Iš kitų kūrėjų jis išsiskiria tuo, kad meistriškai derina tradicinį ir modernųjį tatuiruočių stilius.

„Baltic Tattoo Convention“ bus galima iš arčiau susipažinti ir su žymiausiais Lietuvos tatuiruočių meistrais, tarp kurių: Jurgis Mikalauskas, Andrius Augulis, Tomas Vaitkūnas, Remigijus Čižauskas ir kt.

Paklausti, ar sunku į Lietuvoje vykstančią konvenciją pritraukti pasaulinio lygio žvaigždes, organizatoriai pripažino, kad tai tikrai nėra lengva. Vis dėlto, anot jų, „Baltic Tattoo Convention“ – sparčiai augantis ir vis didesnio susidomėjimo sulaukiantis renginys, kuriame itin daug dėmesio skiriama kokybei, todėl prisikviesti žymiausius tatuiruočių meistrus – kasmet paprasčiau.

Šių metų „Baltic Tattoo Convention“ tema – Baltų kultūra, todėl lankytojai turės progą ne tik pasigrožėti tatuiruotėmis, bet ir apsilankyti festivalio erdvėse įsikūrusiuose senovės Baltų karių

kaimuose. Juose įsikurs senovės amatų dirbtuvės, kuriose meistriškumą demonstruos kaulo, akmens, kailio, odos ir metalų apdirbėjai, o prie kūrybinio proceso galės prisidėti kiekvienas norintis. Baltiškai kultūrai neabejingi festivalio lankytojai turės progą įsigyti tikslių, autentiška technika pagamintų senovinių papuošalų ir kitų dirbinių kopijų.

GALERIJA

  • Tatuiruočių meno festivalis persikelia į Kauną
  • Tatuiruočių meno festivalis persikelia į Kauną
  • Tatuiruočių meno festivalis persikelia į Kauną
  • Tatuiruočių meno festivalis persikelia į Kauną
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

natalija

KOKIA CIA KURYBA PASIDEJAS IS PIESINIO KOPIJUOJA ZALOJA ODA TAI NE MENAS O CHALTURA TO DANIO BIZNIS ANT BUKAGALVIU ODOS KAIP GAUSIT VEZI GALESIT PAREIKALAUT KOMPENSACIJOS

JONAS

IDIJOTU BESMEGENIU SUVAZIAVIMAS

Simas

Kazkam ryskiai negerai galvoje su visai siais komentarais. Panasu kad vienas zmogus labai nemegsta Danio ir bando nuteikti visus pries ji ir si saunu rengini, buvau visose convencijose vykusiose Lietuvoje ir tikra apsilankysiu siais metais. Nerealus renginis or atmosfera bus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS