Telkiama kultūrai neabejingų kauniečių bendruomenė | Diena.lt

TELKIAMA KULTŪRAI NEABEJINGŲ KAUNIEČIŲ BENDRUOMENĖ

  • 5

„Kaunas 2022“ paliko gilų kultūrinį įspaudą mieste. Vyko ne tik daug renginių, parodų – susitelkė gausus būrys savanorių. Naująją kultūrinės savanorystės tradiciją norima tęsti.

Projektas „Kaunas 2022“ sutelkė rekordinį savanorių skaičių – įvairiose veiklose jų dalyvavo daugiau nei 1 500. Dauguma jų čia susirado draugų ir užmezgė naujų įdomių pažinčių. Iš esmės susibūrė Kauną mylinčių žmonių bendruomenė su panašiomis vertybėmis ir pomėgiais. Užsivėrus kultūros sostinės metams norėta šią bendruomenę toliau išlaikyti: juk baigėsi tik titulo metai, bet kultūra, žmonės ir toliau lieka kurti savo miestą. Kuo daugiau kūrėjų, tuo daugiau pozityvių pokyčių.

Aktyviausių „Kaunas 2022“ savanorių iniciatyva šių metų pradžioje įkurta Savanorių asociacija „Kultūristai“. Organizacijos tikslas – burti ir vienyti savanorių bendruomenę, palaikant savanorystės kultūrą ir taip prisidedant prie sklandaus miesto renginių įgyvendinimo.

Nors asociaciją įsteigė „Kaunas 2022“ veiklose aktyviai dalyvavę savanoriai, tačiau jos vizija yra plėsti savanorių gretas. „Esame atviri ir visuomet laukiame naujų žmonių, siekiančių savo gyvenimą praturtinti prasminga veikla ir tapti aktyvios bendruomenės dalimi“, – teigia asociacijos prezidentė Jovita Rudnickaitė.

Asociacija vienija iniciatyvius žmones, mylinčius kultūrą, meną ir Kauną, siekiančius gilinti savanorystės tradicijas. Jai priklauso labai įvairūs žmonės tiek amžiumi, tiek patirtimis, tiek profesijomis. Yra moksleivių, studentų, gidų, vadybininkų, programuotojų, dizainerių, rinkodaros specialistų, menininkų, finansų ir daugybės kitų sričių atstovų.

Savanorių asociacija „Kultūristai“ planuoja aktyviai prisidėti prie renginių, kurie kilo iš „Kaunas 2022“ iniciatyvos ir, net pasibaigus titulo metams, gyvuos toliau.

„Užaugome su šiais renginiais. Kai kurie jų per kelerius metus spėjo tapti neatsiejama Kauno dalimi. Tad labai norime, kad šie projektai ir toliau džiugintų miestiečius. Dažniausiai miesto renginiai neįsivaizduojami be savanorių pagalbos. Jie prisideda tiek prie kūrybinės, tiek techninės, tiek organizacinės dalies įgyvendinimo“, – sakė J. Rudnickaitė.

Jos teigimu, savanorius traukia galimybė pamatyti visas detales iš vidaus, noras savo pasiūlymais ir veiksmais prisidėti prie galutinio rezultato. Tokia veikla visuomet suteikia daug patirties, naujų žinių, plečia pažįstamų ratą.

Savanorių asociacija „Kultūristai“ skatina jungtis visus žmones, mylinčius kultūrą, renginius, Kauną ir jo apylinkes. Laukiamas kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus, profesijos ar užimtumo. Kviečiami ir tie, kurie nori savanoriauti viename kitame renginyje per metus, ir tie, kuriems įdomu prisidėti daugiau prie pačios savanorystės kultūros plėtojimo. Organizacijos tikslas – ne vien tik savanorystė renginiuose, bet ir bendruomenės kūrimas, tad aktyviausiųjų laukia neformalūs susitikimai, papildomi mokymai, galimybė dalyvauti įvairiuose projektuose užsienyje.

Pagrindinės Savanorių asociacijos „Kultūristai“ vertybės – bendrystė, atvirumas patirtims, motyvacija, tobulėjimas, tolerancija, atsakomybė. Tie, kam artimos šios vertybės, kas yra neabejingas kultūrai, kviečiami registruotis tinklalapyje www.savanoriaikulturistai.lt. Kiekvienam susidomėjusiam bus suteikta daugiau informacijos apie savanorystės galimybes, bendruomenę ir organizaciją.

GALERIJA

  • Telkiama kultūrai neabejingų kauniečių bendruomenė
  • Telkiama kultūrai neabejingų kauniečių bendruomenė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Purvas ir melas

Babkes plauti norisi ir po kekso?

Senukas

Daug juoda nuotraukoje

švabas

"Iš visų menų mums dvarbiausias yra kinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS