Tradicinė Aludarių šventė vėl užlies „Volfas Engelman“ erdves | Diena.lt

TRADICINĖ ALUDARIŲ ŠVENTĖ VĖL UŽLIES „VOLFAS ENGELMAN“ ERDVES

  • 19

Liepos 12-ąją jau septintą kartą kauniečius ir miesto svečius pakvies „Aludarių diena by Volfas Nealkoholinis“. Šią dieną verta pasižymėti kalendoriuje, mat nemokamame renginyje bus ir netikėtų skonių, ir ryškiausių šalies atlikėjų muzikos ritmų.

Tęsiamos tradicijos

Kaune įsikūrusi alaus darykla „Volfas Engelman“ dar 2018 m. inicijavo tradiciją minėti Aludarių dieną. Per šią šventę ne tik pagerbiamas aludarystės amatas, tačiau svečiai iš širdies gali pasilinksminti. Jų laukia gerų emocijų, pokalbių su draugais ir naujų gėrimų skonių atradimų diena. Šiais metais specialiai šiai šventei darykloje verdami net keturi nauji gėrimai.

Septintą kartą iš eilės vykstanti šventė tradiciškai organizuojama alaus daryklos „Volfas Engelman“ prieigose ir teritorijoje, ten pat, kur įsikūrusios „Volfas Engelman Studija“, „Volfas Engelman Galerija“ ir praėjusią savaitę duris atvėrusi nauja erdvė „Panorama Skybar“. „Per šiuos septynerius metus Aludarių diena suformavo tam tikras tradicijas, kurios šventės dalyvių laukia ir šiais metais“, – kalbėjo „Volfas Engelman“ rinkodaros vadovas Mantas Matukaitis.

„Volfas Engelman“ nuotr.

Jis pažymėjo, kad alaus daryklos teritorijoje veiks unikalios koncepcijos nealkoholinio alaus sodas (vok. Biergarten), kuris tiesiog pulsuos bavariška dvasia. Būtent Bavarijoje yra giliausios šios šventės tradicijos ir aludarystės menas čia tikrai vertinamas, todėl tą pačią nuotaiką norima perkelti ir į Kauną.

Tokio sodo koncepcija kildinama iš gilių aludarystės tradicijų, kai tinkamai alaus temperatūrai palaikyti vėsiuose sodų rūsiuose buvo naudojamas žiemą sukauptas ledas. Tuomet ir keliautojai, ir pirkliai ar vietos gyventojai gausiai rinkdavosi į tokius sodus atgauti jėgų. Todėl dar XIX a. iš Bavarijos kilusi tradicija atgims Kaune, kur istoriškai dar mūsų protėviai ragavo čia virtų gėrimų, mėgavosi tradicinės virtuvės patiekalais.

Šiais metais norime skirti didesnį dėmesį būtent aludariams ir aludarystės amatui, paties gėrimo virimo ir ruošimo specifikai, todėl Aludarių dienoje kauniečiai ir miesto svečiai galės dar geriau susipažinti su šia profesija (...)

 

„Mūsų organizuojama šventė, skirta Tarptautinei aludarių dienai paminėti, kviečia ne tik švęsti ir klausytis muzikos, bet ir pajausti bavarišką nuotaiką, degustuoti naujuosius mūsų skonius ir apsilankyti ekskursijose po mūsų didžiąją alaus daryklą: čia iš kur kas arčiau galima susipažinti su dažnai mistifikuojamu gėrimų virimo procesu“, – intrigavo daryklos „Volfas Engelman“ atstovas.

Dar viena tradicija – per Aludarių dieną atidaryti gėrimo statinaitę. Ji į šventę yra keliavusi įvairiais būdais: žirgais traukiama karieta, motociklais ir kitomis priemonėmis. Šiemet Aludarių dienos organizatoriai tikino, kad gėrimo statinaitė taip pat bus, tačiau šį kartą bus akcentuojami kiek kiti dalykai.

„Šiais metais norime skirti didesnį dėmesį būtent aludariams ir aludarystės amatui, paties gėrimo virimo ir ruošimo specifikai, todėl Aludarių dienoje kauniečiai ir miesto svečiai galės dar geriau susipažinti su šia profesija ir iš arčiau pamatyti, kaip gimsta įvairūs skoniai, sužinoti, kaip juos derinti su maistu. Kviečiame visus susipažinti su aludarystės tradicijomis, kurios Lietuvoje turi gilias istorines šaknis, todėl šventė suksis apie tai, ką turime geriausio, bet kartu ir tai, kur link gali nuvesti gėrimų kūrimo procesas“, – patikino M. Matukaitis.

Specialus gėrimų meniu

Darykla „Volfas Engelman“ turi didelę gėrimų kolekciją, tačiau per Aludarių šventę kauniečiai ir miesto svečiai galės pasimėgauti ir išskirtiniais, dar neragautais skoniais. Būtent galimybė paskanauti specialiai šiai šventei verdamų gėrimų yra vienas Aludarių šventės akcentų.

„Mūsų aludariai šiai šventei ruošiasi labai atsakingai ir kūrybingai. Per Aludarių dieną bus pristatytos net kelios naujų gėrimų rūšys, išvirtos būtent šiai progai. Vyks mokamos gėrimų degustacijos. Tai tik dalis pramogų, kurios lauks šventės dalyvių. Neabejojame, kad liepos 12-ąją geresnės vietos Kaune susitikti su draugais ir pasinerti į gerų emocijų sūkurį tikrai nebus. Aludarių dieną siūlome tikrą pramogų puokštę. Kaip visuomet, Aludarių dienos renginiai – nemokami“, – kalbėjo „Volfas Engelman“ rinkodaros  vadovas M. Matukaitis.

Aludarių dienai staliukai iš anksto nebus rezervuojami, todėl dalyviai turės galimybę patys suburti draugų kompaniją ir šventės metu prisijungti prie kitų, megzti ryšius ir dalytis ragaujamų gėrimų keliamomis emocijomis.

Šiais metais scenoje kartu su DJ Jovani šventės dalyviai galės išvysti Alaną Chošnau ir Donatą Montvydą.

 

Muzikinė programa

Liepą vyksianti Aludarių diena nustebins ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymais. Šventine nuotaika ir muzikiniu fonu rūpinsis ilgametis Aludarių dienos draugas DJ Jovani. Laukia ir žinomiausios vasaros dainos, kursiančios ypatingą nuotaiką.

„Šiais metais scenoje kartu su DJ Jovani šventės dalyviai galės išvysti Alaną Chošnau ir Donatą Montvydą. Neabejojame, kad jie privers kartu šokti ir dainuoti iš visos širdies. Aludarių dienos renginį ves žinomas vedėjas Mindaugas Stasiulis, mokantis kurti nuotaiką ir išjudinantis publiką, jis – jau ne pirmi metai tampa šventės dalimi. Tikime, kad „Volfas Engelman“ teritorijoje bus tikrai fantastiška atmosfera“, – gerai praleisti laiką kvietė M. Matukaitis.

Ankstesniais metais alaus daryklos „Volfas Engelman“ organizuojama Aludarių diena pritraukdavo apie 7 tūkst. dalyvių. Jų skaičius kasmet auga, nes žmonės įvertina kokybišką ir įdomų renginį, kitais metais vėl sugrįžta į šią šventę ir dar atsiveda ir draugų. Todėl liepos 12-ąją kiekvienas turėtų pasižymėti kalendoriuje ir pasimėgauti Aludarių dienos programa.

„Volfas Engelman“ nuotr.

„Kviečiu pajausti bavarišką aurą, paragauti naujų skonių, pabendrauti su draugais ir smagiai praleisti laiką“, – susitikti Aludarių dienos šventėje dar kartą pakvietė „Volfas Engelman“ rinkodaros vadovas.

GALERIJA

  • Tradicinė Aludarių šventė vėl užlies „Volfas Engelman“ erdves
  • Tradicinė Aludarių šventė vėl užlies „Volfas Engelman“ erdves
„Volfas Engelman“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Marius

Gerkit gerkit myzalus

Cha

Gnydos ,kurie nieko nesugeba nuveikt ,bent komentaruose patampa supermenais, putos tyška iš pasitenkinimo :)

Kad

ju alus jau karta gertas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS