Vandžiogala subūrė bitininkus | Diena.lt

VANDŽIOGALA SUBŪRĖ BITININKUS

  • 0

Pirmą kartą Vandžiogaloje vykusi bendruomenės šventė "Medus ir žydėjimas" subūrė daugybę kraštiečių ir keliolika šio krašto bitininkų. Jie varžėsi skaniausio medaus, žvakės liejimo, pynimo iš šieno rungtyse.

Prie pirmojo šių metų medaus užtepto ant sūrio, ryte keptos duonos ir kitų skanėstų rikiavosi smaližių eilė. "Miestelio šventės švenčiamos visuose Lietuvos kampeliuose. Šiemet norėjome išsiskirti ir pasiūlyti naują renginio temą ir formatą, manau, kad tai taps gražia bendruomenę vienijančia tradicija", – teigė renginio organizatorė, Vandžiogalos laisvalaikio salės darbuotoja Gražina Mickūnienė.

Kai kurie bitininkai atvyko iš Kėdainių rajono. Apie medų ir bites daug naudingos informacijos suteikė šventėje dalyvavęs bitininkas, Aleksandro Stulginskio universiteto docentas Algirdas Amšiejus bei Kauno bitininkų draugijos pirmininkas Juozas Jankauskas.

Šventinę nuotaiką kūrė Kauno rajono vaikų ir suaugusiųjų folkloro ansambliai, kapelos.

Renginio metu pagerbtas ir vienintelio iš Lietuvos kilusio rašytojo, pelniusio literatūros Nobelio premiją Česlovo Milošo senelis Eugenijus Edvardas Artūras Milošas, palaidotas senosiose Vandžiogalos kapinaitėse. Jis buvo vienas iš 1863 m. sukilimo dalyvių ir Zigmanto Sierakausko adjutantas. Taip pat prisimintas ir Aleksandras Chmelevskis, dalyvavęs 1831 m. sukilime, prisidėjęs organizuojant 1863 m. sukilimą.

GALERIJA

  • Vandžiogala subūrė bitininkus
KRS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS