VDU Botanikos sode – šimtmečiui dedikuota „Kvapų naktis 2023“ | Diena.lt

VDU BOTANIKOS SODE – ŠIMTMEČIUI DEDIKUOTA „KVAPŲ NAKTIS 2023“

Šimtmetį švenčiantis Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas Kaune kviečia į botaninę vasaros šventę „Kvapų naktis 2023“, kuri šiemet vyks dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį, liepos 21-22 d.

Ar žinote, kas yra floristinė butonjerė, kuo kvepia hidrolatai, kaip veikia alembikas ir kuo laimės ekonomikoje kvepia pinigai? Apie visa tai ir daug daugiau išgirsti, pamatyti, paragauti ir paliesti kviečia kvapams, augalų pasaulio spalvoms, formoms, tekstūroms ir skoniams skirta šventė.

Kaip praneša organizatoriai, nuo popietės iki vėlaus vakaro sutemų čia vyks įvairios parodomosios ir edukacinės programos, pažinti ir susipažinti kvies mokslo įstaigos, kvapų ir skonių kūrėjai, menininkai ir amatininkai, mados ir stiliaus, šokio, aktorystės ir muzikos meno atstovai.

Paskaitose su mokslininkais bus kalbamasi ne tik apie vaistinių augalų vartojimo aktualijas, drabužių fitodekoro istoriją, bet ir susipažįstama su CO2 ekstrakcijos procesu, bus verdama arbata kankorėžiais kūrenamame virdulyje, ruošiamos kvapiosios druskos, mokomasi parfumerinio etiketo ir asmeninės komunikacijos kvepalais.

Menininkai pakvies tapyti kava, dendrologai – pažinti siūlų dažymo kvapiais augalais paslaptis. Drąsiausieji galės išbandyti arboristų darbo įrankius ir pakilti į aukštus medžius, arba išmėginti skrydžio oro balionu simuliaciją. Pažintines programas visai šeimai paruošė universitetiniai Lietuvos botanikos sodai, Lietuvos zoologijos sodas, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centras.

Savo auginamų įspūdingiausių augalų kolekcijas – nuo viendienių iki kvepiančių pelargonijų, vandens lelijų ir streptokarpų – pristatys augintojai bei selekcininkai.

Rožyne skambės muzika ir į masines šokių pamokas pakvies visi Kauno linijinių šokių šokėjai, tarp žiedų naujausias kolekcijas demonstruos kūrėjai. Šalia parfumeriai rodys, kaip gimsta natūralūs kvepalai, eksponuos retas parfumerines medžiagas. Čia taip pat bus galima degustuoti Kampoto pipirus.

Ir, žinoma, jau tradiciškai kiekvienas šventės svečias rinks kvapniausią šių metų augalą. Kas juos taps šiemet? Viskas priklausys nuo uostančiųjų ir renkančiųjų lankytojų – prie kurio kvepiančio sodo augalo bus įsmeigta daugiausiai balsų vėliavėlių.

Penktadienio vakarą į sutemas palydės muzikinis spektaklis „Vardan sosto“, kuriame susipins skirtingi stiliai ir netikėtos vokalinės bei instrumentinės muzikos temos (atlikėjai: Kristina Siurbytė (sopranas), Akvilė Garbenčiūtė-Bučienė (sopranas), Rokas Laureckis (tenoras), Raimondas Baranauskas (baritonas).

O šeštadienio vakaro idilę Botanikos sode užpildys akustinis Aido Giniočio koncertas: atvirai ir nuoširdžiai, šmaikščiai ir betarpiškai skambės dainos iš „Keistuolių teatro“ legendinių spektaklių, visiems gerai žinomų bardų kūriniai ir A. Giniočio autorinės dainos.

GALERIJA

  • VDU Botanikos sode –  šimtmečiui dedikuota „Kvapų naktis 2023“
  • VDU Botanikos sode –  šimtmečiui dedikuota „Kvapų naktis 2023“
  • VDU Botanikos sode –  šimtmečiui dedikuota „Kvapų naktis 2023“
VDU Botanikos sodo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

buveinei

Labiausiai dvokia looser 'ių komentuotojų pampersai.

TIESA

Joo žulikų chebra

VDU žulikų buveinė

Labiausiai ten dvokia korupcija,žemių prisigrobusjų propesorių dvoku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS