VDU kamerinis orkestras jubiliejų atšvęs trankiai | Diena.lt

VDU KAMERINIS ORKESTRAS JUBILIEJŲ ATŠVĘS TRANKIAI

Penkerių metų jubiliejus – nors ir ne tas tikrasis, bet vis dėlto pirmas, tad jam ruošiamasi bene su didžiausiu noru. Būtent tokį jubiliejų šį gruodį žymi VDU kamerinis orkestras, ta proga pakviesiantis į du didelius šventinius koncertus – gruodžio 17 d. minėti savo šventės, o gruodžio 31-ąją – palydėti senuosius metus.

Iki šiol išlikdamas vieninteliu profesionaliu kameriniu orkestru Kaune, VDU kamerinis orkestras ir toliau ieško dar nebandytų muzikinių kelių, žanrų jungimų bei inovatyvių idėjų, siekdami įrodyti, kad kokybiškai atliekama klasikinė muzika gali patraukti bet kokio amžiaus žmogaus dėmesį ir derėti su kiekvienu žmonijos atrastu muzikos stiliumi. Orkestras ne kartą atliko programas su tokiais atlikėjais kaip Merūnas Vitulskis, grupė "Liūdni slibinai", Kauno šokio teatro "Aura" šokėjais. Šįkart muzikantai neria į naujus vandenis kviesdami į gimtadienio koncertą "Muzikinė fantazija" puikiai žinomą dainininkę Karina Krysko-Skambinę.

Drauge su viena žymiausių Lietuvos popmuzikos atlikėjų į sceną kils arfos – vieno rečiausiai valdomo instrumento – virtuozė Joana Daunytė. "Muzikinėje fantazijoje" VDU kamerinis orkestras atliks įvairiausiems skoniams įtiksinčią muziką. Programoje – nuo Prancūzijos ekspresionizmo epochoje sukurtų šedevrų iki XX a. pasaulinio garso miuziklų arijų ir Laros Fabian dainų. Nuostabaus grožio muzika ir įspūdingos vizualizacijos lydės publiką visą dviejų dalių koncerto vakarą, nustebins siurprizais, be kurių dar neapsiėjo nė vienas VDU kamerinio orkestro gimtadienis.

Nuo pat pirmųjų orkestro dienų orkestro direktorės pareigas einanti Rita Bieliauskaitė teigia, kad per visus penkerius metus sunkiausia buvo įrodyti, jog VDU kamerinis orkestras – ne studentų laisvalaikio būrelis, o profesionalių muzikantų kolektyvas, kurį remia universitetas, suvokiantis, kaip toks reiškinys reikalingas Kauno kultūros kontekste.

"Visi sunkumai pamirštami suvokus, kad pagaliau turime galimybę įgyvendinti netikėčiausias komandos narių idėjas, eksperimentus, lūkesčius ir greta to pelnyti klausytojų simpatijas", – sako R.Bieliauskaitė.

Praėjus vos porai savaičių po jubiliejinio koncerto, gruodžio 31 d., VDU kamerinis orkestras pasiners į visiškai kitą amplua. Naujamečio koncerto raktas – tarpukaris Prancūzijoje ir Lietuvoje. Scenoje susijungs, regis, nesujungiama muzika – temperamentingos, visame pasaulyje niūniuojamos skardžiabalsės Edith Piaf dainos, kurias atliks solistė Dagna Kondratavičiūtė, ir jaukios, kiekvienam lietuviui pažįstamos Danieliaus Donskio dainos, kurias atliks Andrius Apšega. Drauge su VDU kameriniu orkestru naujųjų išvakarėse gros vienas ryškiausių Lietuvos akordeonininkų Laimonas Salijus ir būgnininkas Benas Mutrimas. Jaunų žmonių būriui diriguos Egidijus Miknius.


Kas? Koncertas "Muzikinė fantazija".

Kur? VDU Didžiojoje salėje.

Kada? Gruodžio 17 d. 18 val.

 

Kas? Koncertas "Tarpukario šlageriai".

Kur? VDU Didžiojoje salėje.

Kada? Gruodžio 31 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

sąvokos

Penkeri metai - ne jubiliejus, bet SUKAKTIS, penkiasdešimt metų - JUBILIEJUS.

Popsas

Oi net juokas ima. Nu koks čia kultūros reiškinys? Kamerinis orkestras popsą groja? Turbūt daugiau nieko ir nesugeba. Ot tai dasiritom. Vadina profesionalaus kamerinio orkestro jubiliejumi, o skambės popsas. Ryškiai VDU per daug perteklinių lėšų turi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS