Vienas ryškiausių Europos pianistų R. Lozinskis vėl koncertuos su Kauno simfoniniu orkestru | Diena.lt

VIENAS RYŠKIAUSIŲ EUROPOS PIANISTŲ R. LOZINSKIS VĖL KONCERTUOS SU KAUNO SIMFONINIU ORKESTRU

Prieš beveik dvejus metus sausakimšoje Kauno valstybinės filharmonijos Didžiojoje salėje pianistas Robertas Lozinskis kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru minėjo 15-ąjį šio orkestro gimtadienį. Diriguojami maestro Constantine Orbeliano, šventinį vakarą solistas su orkestru atliko P. Čaikovskio Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1, b-moll.

Šiltai prisimindamas tą įspūdingomis publikos ovacijomis palydėtą koncertą, dabar pianistas vėl sugrįžta į Kauną. Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru (vyr. dirigentas C. Orbelianas, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) jie šį penktadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje surengs nepamirštamą muzikinį vakarą.

„Koncertuoti gyvai publikai į Kauną grįžtu po beveik dvejų metų pertraukos, tad šis koncertas man bus išties ypatingas. Taip pat ruošiu kelias muzikines staigmenas, kuriomis nekantrauju pasidalinti su be galo pasiilgtais klausytojais“, – ruošdamasis koncertui, sakė R. Lozinskis.

Anot orkestro vadovo A. Treikausko, R. Lozinskis yra daugybės tarptautinių konkursų laureatas, pasižymintis ypatingu atliekamos muzikos pajautimu ir meistriška atlikimo technika. Pianistas jau spėjo suburti nemažą savo gerbėjų būrį ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Jis nuolat koncertuoja kaip solistas su pasaulinio lygio orkestrais. Pasirodydamas didžiosiose koncertų salėse, ypač daug dėmesio skiria ir kamerinei muzikai, rengia solo rečitalius, mėgsta įvairių stilių muziką.

2016-aisiais pianistas R. Lozinskis su klarnetininku Žilvinu Brazausku ir violončelininke Natania Hoffman įkūrė instrumentinį trio „Trio Agora“, su kuriuo jau koncertavo Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje, Italijoje ir Lietuvoje. R. Lozinskis yra fortepijoninės muzikos festivalio bei meistriškumo kursų „Kaunas Piano Fest“ įkūrėjas bei meno vadovas.

R. Lozinskis yra Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos auklėtinis, studijavęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Berlyno menų universitete, Karališkojoje Škotijos konservatorijoje. Užsienyje gyvenantis pianistas R. Lozinskis pelnė laureato apdovanojimų ir Grand Prix įvairiuose tarptautiniuose konkursuose Didžiojoje Britanijoje, Čekijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Italijoje, Latvijoje bei Lietuvoje. 2015 metais festivalio „Newbury Spring“ surengtame „Sheepdrove“ pianistų konkurse R. Lozinskis laimėjo geriausio Didžiosios Britanijos pianisto studento apdovanojimą. Tais pačiais metais Tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų konkurse pelnė I premiją, publikos simpatijų prizą bei specialų prizą už geriausiai atliktus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinius.

Koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje gruodžio 10-osios vakarą diriguos vienas geriausių jaunosios kartos dirigentų Lietuvoje Karolis Variakojis. Kauno miesto simfoninis orkestras, jo atstovės Aistės Pupkytės teigimu, taip pat atliks vokiečių kompozitoriaus Johanneso Brahmso ypatingu jausmingumu pasižyminčią Simfoniją Nr. 4 e-moll, op. 98.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mindaugas

Puiki dovana kauniečiams, dėkui vadovams už sugebėjimą pritraukti tokio ryškumo žvaigždes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS