Sukūrė nuotaikingą žaidimą „Būkime keliautojais ir atradėjais“ | Diena.lt

SUKŪRĖ NUOTAIKINGĄ ŽAIDIMĄ „BŪKIME KELIAUTOJAIS IR ATRADĖJAIS“

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, vykdydama krašto kultūrines vertybes aktualizuojančias veiklas, yra atvira iššūkiams ir pokyčiams.

Laimėjus dalinį Lietuvos kultūros tarybos finansavimą projektui „Biblioteka–pažinimui ir atradimams“,  Viešosios bibliotekos darbuotojų komanda, vadovaujant projekto vadovei Virginijai Tamašauskienei, sukūrė  inovatyvų, dinamišką ir nuotaikingą, edukacinį stalo žaidimą su QR kodais – „Būkime keliautojais ir atradėjais“.

Tai pirmasis stalo žaidimas apie Kauno rajoną, sukurtas pagal informacinių technologijų panaudojimo principus.  Žaidimu  šiuolaikiškai pristatomos Kauno rajono materialaus ir nematerialaus paveldo vertybės, skatinama ne tik turiningai, bet ir kokybiškai praleisti laisvalaikį.

Žaidimo komplektą sudaro 70 interaktyvių kortelių, magnetinis Kauno rajono žemėlapio dėlionės pagrindas, 49 magnetukai, žaidimo taisyklių knygelė. Žaidimas pritaikytas įvairaus amžiaus ir įvairiam skaičiui žaidėjų. Kiekvieną žaidimo dalį galima žaisti atskirai arba kartu.

Tai trijų dalių nuotaikingas ir dinamiškas edukacinis stalo žaidimas, šiuolaikiškai pristatantis 46 lankytinus Kauno rajono objektus.

Memo žaidimas – tai klasikinis atminties lavinimo žaidimas, kuriame reikia surasti dvi vienodas korteles su vienodais vaizdais.

Kauno rajono žemėlapio dėlionė – tai puikus būdas turiningai ir naudingai praleisti laiką kartu!.

Klausimų žaidimas – tai azartiškas ir įtraukiantis klausimų-atsakymų žaidimas. Klausimus žaidimui kūrė kraštotyrininkė Rita Pauliukaitienė, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė Virginija Tamašauskienė.

Kiekvieną žaidimo dalį galima žaisti atskirai arba kartu. Inovatyvus sprendimas – žaidimo kortelės, magnetukai su QR kodais. Iš viso 51 QR kodas. Nuskaitęs QR kodą su išmaniajame įrenginyje esančia QR kodų nuskaitymo programa, žaidėjas galės atlikti interaktyvią užduotį, perskaityti skaitmeninį literatūrinį kūrinį, pakeliauti virtualiais turais po Kauno rajono apylinkes, muziejus, Viešąją biblioteką, peržiūrėti Kauno rajono paveldą įamžinančias panoramines nuotraukas. Sukūrus žaidimą, pasiektas  tikslas – sukurta inovatyvi paslauga,  tobulinanti bendruomenės informacines ir kultūrines kompetencijas, skatinanti  turiningą laisvalaikio užimtumą. 

Projektas buvo vykdomas, bendradarbiaujant su partneriais Kauno rajono muziejumi ir Kauno rajono verslo ir turizmo informacijos centru.

Visi kviečiami apsilankyti Kauno rajono savivaldybės viešojoje  bibliotekoje  bei jos padaliniuose ir susipažinti su ką tik į lentynas atvykusiu ir dar dažais kvepiančiu žaidimu  „Būkime keliautojais ir atradėjais“ .

                                                                                                         

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS